Συμφωνία με στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας, εξειδίκευσης, ιατρική τεχνογνωσίας και γνώσης, υπέγραψαν ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών με το κορυφαίο παγκοσμίως σε επιστήμη εμπειρία και τεχνογνωσία ίδρυμα Imperial College Healthcare NHS Trust.

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλειος Γ. Αποστολόπουλος και ο ομόλογός του στο Imperial College Healthcare Professor Tim Orchard επισφράγισαν την συμφωνία σε μια σεμνή δημόσια τελετή στο ιστορικό κυβερνητικό κτίριο Old Admiralty Building στην καρδιά του Whitehall.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ – IMPERIAL COLLEGE HEALTHCARE NHS TRUST:

Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρέσβης της Ελλάδος στη Μεγάλη Βρετανία κ. Ιωάννης Τσαούσης και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ο υπουργός Εμπορίου Λόρδος Malcolm Offord.

Με την υπογραφή αυτή ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί τον πρώτο νοσοκομειακό όμιλο στην Ευρώπη που εντάσσεται στο Διεθνές Δίκτυο Συνεργαζόμενων Νοσοκομείων του Imperial College Healthcare.

Με αφορμή τη συμφωνία ο Λόρδος Malcolm Offord, δήλωσε

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ – IMPERIAL COLLEGE HEALTHCARE NHS TRUST:
  • «Αποτελεί μία κομβική συμφωνία και για τις δύο χώρες, καθώς μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο σε θέματα ιατρικής αριστείας και ανταλλάσσουμε βέλτιστες πρακτικές.
  • Συνεργαζόμενοι με διεθνείς εταίρους αναπτύσσουμε ικανότητες, ανταλλάσσουμε γνώση, διαμοιράζουμε τεχνολογία, χτίζουμε ανθεκτικότητα, ενισχύουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και αναβαθμίζουμε τα standards.
  • Δουλεύοντας μαζί, εξελίσσουμε τα κλινικά πρωτόκολλα, τις θεραπευτικές μεθόδους και αναβαθμίζουμε συνολικά την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας τόσο εθνικά όσο και διεθνώς»