Έως τα 17,75 ευρώ έφθασαν οι αγοραστές στην χθεσινή συνεδρίαση, με το +5,21% να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό για τη μετοχή το 2023.
Χρηματιστές αποδίδουν το ράλι στην προσπάθεια διαχειριστών να προεξοφλήσουν τα αυξημένα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου (και 9μηνου) που θα ανακοινώσει ο όμιλος την προσεχή Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.
Στο Investor Day που είχε διοργανώσει η διοίκηση (στις 28 Σεπτεμβρίου) για να παρουσιάσει την “Πράσινη ανάπτυξη και στρατηγική κατεύθυνση 2023-2026” ο Marcel Cobuz- πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής– είχε αναφερθεί σε:
– Πωλήσεις €3 δισ.
   -Μέση ετήσια αύξηση ΕΒΙΤDA άνω του 10%
   -Απόδοση του μέσου απασχολούμενου κεφαλαίου (ROACE) άνω του 12%
   -Βασικά κέρδη ανά μετοχή €3
   -Πιστοληπτική αξιολόγηση: όχι χαμηλότερη από BB+
   -Καθαρός δανεισμός προς EBITDA μεταξύ 1,5x και 2x
   -Διπλασιασμός των πωλήσεων τσιμέντου με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα (25% χαμηλότερες εκπομπές συγκριτικά με τσιμέντο κοινού τύπου) έως το 2026 και επίτευξη μείωσης των εκπομπών/τόνο τσιμεντοειδούς προϊόντος κατά περισσότερο από 18% (σε σύγκριση με το 2020), με στόχο τα 550 Kg CO2/τόνο.
  Το τελευταίο κάνει, σύμφωνα με αναλυτές την διαφορά, καθώς διαφοροποιεί τον όμιλο τσιμεντοβιομηχανίας από τις ρυπογόνες επιχειρήσεις με ευθεία αναφορά/στροφή προς τις eco friendly.
Παράμετρος που ενισχύει την επιλεξιμότητά της ΤΙΤΑΝ Cement από funds που επενδύουν με ESG κριτήρια.