Έως τα 17,75 ευρώ έφθασαν οι αγοραστές στην χθεσινή συνεδρίαση, με το +5,21% να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό για τη μετοχή το 2023.
Χρηματιστές αποδίδουν το ράλι στην προσπάθεια διαχειριστών να προεξοφλήσουν τα αυξημένα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου (και 9μηνου) που θα ανακοινώσει ο όμιλος την προσεχή Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.
Στο Investor Day που είχε διοργανώσει η διοίκηση (στις 28 Σεπτεμβρίου) για να παρουσιάσει την “Πράσινη ανάπτυξη και στρατηγική κατεύθυνση 2023-2026” ο Marcel Cobuz- πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής– είχε αναφερθεί σε:
– Πωλήσεις €3 δισ.
   -Μέση ετήσια αύξηση ΕΒΙΤDA άνω του 10%
   -Απόδοση του μέσου απασχολούμενου κεφαλαίου (ROACE) άνω του 12%
   -Βασικά κέρδη ανά μετοχή €3
   -Πιστοληπτική αξιολόγηση: όχι χαμηλότερη από BB+
   -Καθαρός δανεισμός προς EBITDA μεταξύ 1,5x και 2x
   -Διπλασιασμός των πωλήσεων τσιμέντου με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα (25% χαμηλότερες εκπομπές συγκριτικά με τσιμέντο κοινού τύπου) έως το 2026 και επίτευξη μείωσης των εκπομπών/τόνο τσιμεντοειδούς προϊόντος κατά περισσότερο από 18% (σε σύγκριση με το 2020), με στόχο τα 550 Kg CO2/τόνο.
  Το τελευταίο κάνει, σύμφωνα με αναλυτές την διαφορά, καθώς διαφοροποιεί τον όμιλο τσιμεντοβιομηχανίας από τις ρυπογόνες επιχειρήσεις με ευθεία αναφορά/στροφή προς τις eco friendly.
Παράμετρος που ενισχύει την επιλεξιμότητά της ΤΙΤΑΝ Cement από funds που επενδύουν με ESG κριτήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ