Σε ρυθμό οικονομικών αποτελεσμάτων 6μηνου και πάλι το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ισχυρούς ομίλους να ετοιμάζονται για την δημοσιοποίηση τους
προοπτική που έχει-ήδη- και επενδυτικό “αποτύπωμα”.
 Στα 22,46 ευρώ με άνοδο +1,17% την Παρασκευή- συνολικά +3,79% στην διάρκεια της εβδομάδας- η μετοχή της Motor Oil.
 Θετική μεταβολή, που χρηματιστές αποδίδουν σε τοποθετήσεις προεξόφλησης εν όψει της ανακοίνωσης μεγεθών-ιστορικών για τον Ομιλο, που συν τω χρόνω ολοκληρώνει την απόκτηση του (υπόλοιπου) 25% της “Ανεμος” από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
 Αύριο Τρίτη η ανακοίνωση του 6μηνου- σύμφωνα με το WeekEnder του Μάνου Χατζηδάκη) το απόγευμα της Πέμπτης η σειρά της HelleniQ Energy.
 Θυμίζω ότι, σύμφωνα με τον Πέτρο Τζαννετάκη
“η ανθεκτικότητα, η ευελιξία και ο εντοπισμός των νέων αναγκών του κλάδου καθίστανται ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς…”
με τον αναπληρωτή ceo του ομίλου να συμπληρώνει (στην ετήσια γ.σ μετόχων στις 7 Ιουνίου) πως
  • “… με ορίζοντα το 2030 προχωράμε στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτυπώνει τις στρατηγικές μας προτεραιότητες.
  • Πρόκειται, για ένα πλάνο που στοχεύει στη δημιουργία ενός μεγάλου εύρους προϊόντων αλλά και υπηρεσιών που επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση και καθιστούν τον όμιλο μία ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας…”. 

Και μία λεπτομέρεια:

H διαφορά στην αποτίμηση των 2 κορυφαίων ομίλων είναι μόλις 46 εκατ. με την Motor Oil των 2,488 δισ. στην 11η μία θέση πάνω από την HelleniQ Energy