Έφυγε ένα μεγάλο βάρος, μια μεγάλη σκιά πάνω από την χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας. Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει φτερά στις προσδοκίες..
Συνεδρίαση με ιδιαιτερότητες η σημερινή, μετά την χθεσινή δεύτερη εκλογική αναμέτρηση εντός- και την ανταρσία Πριγκόζιν/Βάγκνερ στην Ρωσία.

Πλέον των άλλων οι traders θα πρέπει να συνεκτιμήσουν το ότι από σήμερα Δευτέρα και σε χρονικό ορίζοντα προς την 5η Ιουλίου πραγματοποιείται η αποκοπή μερίσματος “βαριών χαρτιών” του δείκτη.
Σήμερα Δευτέρα για τη μετοχή της Motor Oil η τιμή θα είναι προσαρμοσμένη κατά 1,20€/μτχ (υπόλοιπο μερίσματος).
Επίσης για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (0,38€/μτχ), ElvalHalcor (0,06€), Ideal Holdings (0,20€/μτχ) αλλά και Loulis Mills (0,12€/μτχ), Performance (0,042€).
  Αύριο Τρίτη, ξεκινά η διαπραγμάτευση για τις νέες μετοχές του ΟΠΑΠ που προέκυψαν από την επανεπένδυση του μερίσματος, ενώ την ίδια μέρα είναι η προγραμματισμένη τακτική γενική συνέλευση της Τρ. Πειραιώς. 
   Ακολουθούν αποκοπές και άλλων blue chips ΤΙΤΑΝ (0,60/μτχ), Helleniq Energy (0,50€/ μτχ) με του ΟΤΕ την προσεχή Τετάρτη (5 Ιουλίου).
    Μεθαύριο Τετάρτη, η τακτική δημοπράτηση εντόκων 6μηνης διάρκειας, από τον ΟΔΔΗΧ, Πέμπτη η τακτική γ.σ της ΔΕΗ (μέσω τηλεδιάσκεψης). 
     Τέλος, την Παρασκευή “κλείνει” επενδυτικά/χρηματιστηριακά ο μήνας Ιούνιος, το δεύτερο 3μηνο και πρώτο 6μηνο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα “βιβλία” θεσμικών.