Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεδρίασε χθες για πολλές ώρες, για να αξιολογήσει την πρόταση εξαγοράς του κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου, ΑΚΤΩΡ, από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εξουσιόδοτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο   Ευθύμιο Μπουλούτα να διαπραγματευτεί το πλαίσιο της συμφωνίας με την ΙNTRAKAT.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, τα τελικά κείμενα της συμφωνίας δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη και για να εγκριθεί το deal θα χρειαστεί η έγκριση και των δύο ΔΣ, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Τετάρτη.

Το τίμημα για την εξαγορά του 100% της ΑΚΤΩΡ εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 214 εκατ. Ευρώ.

Δημιουργείται ο  δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας, με επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, των παραχωρήσεων και των ακινήτων.

  • Τα 100 εκατ. € θα καταβληθούν από τους αγοραστές με την υπογραφή της συμφωνίας και τα υπόλοιπα θα αποτελούν υποχρέωση της προς εξαγορά εταιρείας προς την (σήμερα μητρική της) Ελλάκτωρ.

Η εξαγορά της Άκτωρ από την Intrakat, με βασικό μέτοχο την Winex, εταιρεία στην οποία συμμετέχουν οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και ο Αλέξανδρος Εξάρχου, θα οδηγήσει στη συγχώνευσή της με την Intrakat και στη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου στη χώρα, πίσω από τη ΓΕΚ Τέρνα, με ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της τάξεως των 4 δις. ευρώ.

Θα έχει επίσης ως συνέπεια σημαντικές ανακατατάξεις στα έργα και τις συμβάσεις παραχώρησης που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία.

Εφόσον οι δύο πλευρές, μέτοχοι της Intrakat και της Ελλάκτωρ (Ολλανδική Reggeborgh και Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη) συμφωνήσουν και στα τελευταία ζητήματα, η προς υπογραφή συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών και στη συνέχεια να ανακοινωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ