Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis Hellas, η οποία αφορά δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς.

Όπως έκανε γνωστό η κ. Χριστοδουλοπούλου, η δικογραφία δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και κάθε ενδιαφερόμενος κατά σειρά προτεραιότητας θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο γραφείο 131 του πρώτου ορόφου της Βουλής, προκειμένου να λάβει γνώση του περιεχομένου.

Aύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου συνεδριάζει η Ολομέλεια, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Οι αντιδράσεις

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το θέμα της Novartis και σε δήλωσή του ανέφερε: «Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους, εντός και εκτός του δικαστικού σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν και εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

«Με ψιθύρους, ανυπόστατες φήμες και ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες στήθηκαν “καταγγελίες” που είναι ανύπαρκτες και αυταπόδεικτα ψευδείς» τόνισε με τη σειρά του σε δήλωσή του ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη δικογραφία της Novartis.

Την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών «όχι μόνο κατά των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί» προανήγγειλε με ανάρτησή του στο τουίτερ και ο βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος.

Την πρώτη εκτίμηση για την δικογραφία σχετικά με την υπόθεση της Novartis έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση, που υποστηρίζει ότι «δεν προκύπτει κανένα συγκεκριμένο αντικειμενικό εύρημα που να δικαιολογεί τις εσπευσμένες αξιολογικές κρίσεις της κυβέρνησης».

Η Νέα Δημοκρατία σε non paper που εξέδωσε, διατυπώσει 6 παρατηρήσεις που ενέχουν και το χαρακτήρα των ερωτήσεων με αποδέκτη πρωτίστως την κυβέρνηση.

O αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «ήρθαν ξαφνικά τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες που μιλάνε μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα» και οι οποίοι, όπως είπε, «δεν έχουν σχέση με την έρευνα του FBI, όπου δεν γίνεται λόγος για πολιτικά πρόσωπα». Έκανε επίσης λόγο για «βρόμικη ιστορία» και για κίνδυνο για τη Δημοκρατία, ενώ χαρακτήρισε προϊόν φαντασίας όσα αναγράφονται για τον ίδιο.

Για επανάληψη του «βρόμικου ’89» έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος

Η όλη υπόθεση αποτελεί μια «παράσταση που μας γυρνάει πίσω στο 1989 στην εποχή του Μαμανέα και των Pampers», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και επίσης έκανε λόγο για “θεσμικά καλαμπούρια” συμπληρώνοντας πως με τη «θεωρία των pampers» κατηγορείται όλο το πολιτικό σύστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ