Τα εύσημα παίρνουν οι ελληνικές τράπεζες για τις προσπάθειες που έχουν πραγματοποιήσει προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος διαχείρισης των NPL’S από τον SSM δια στόματος της επικεφαλής του μηχανισμού Danièle Nouy.

“Έχουν γίνει καλές προσπάθειες, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου, παραμένουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν”, δήλωσε η Nouy, μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου για την τραπεζική εποπτεία.

Μιλώντας ειδικότερα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η επικεφαλής του SSM επισήμανε ότι “έχει υπάρξει καθυστέρηση”, προσθέτοντας πάντως ότι έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα.

“Υπάρχει μια κατηγορία στρατηγικών κακοπληρωτών που δεν θέλουν να δουν μια μέρα ότι το ακίνητο τους είναι προς πώληση σε ηλεκτρονική δημοπρασία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε παράλληλα ότι η πώληση του ακινήτου είναι μόνο μία επιλογή, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες έχουν και άλλες λύσεις. “Αυτό περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση των δανείων αρκετά νωρίς στη ζωή του δανείου για να είναι εξυπηρετούμενα”.

Η επικεφαλής του SSM έδωσε μεγάλο βάρος στο νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, επισημαίνοντας τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν οι χρονοβόρες διαδικασίες και ένα ανεπαρκές πλαίσιο.

Όλες οι χώρες έχουν αναλάβει δράση τα τελευταία χρόνια για να βελτιώσουν το νομικό τους πλαίσιο”, δήλωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here