Η Κίνα και η Ελλάδα είναι σημαντικοί εταίροι και για αυτό είναι βάσιμη η πρόταση της CosCo να δημιουργηθεί ένα μεγάλο βιομηχανικό πάρκο με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά.

Ιδέα-πρόταση του πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην εκδήλωση παρενέβησαν και εφοπλιστές της ποντοπόρου, με τον Πάνο Λασκαρίδη να φέρεται ότι κέρδισε τις εντυπώσεις από την πλευρά της κινεζικής αντιπροσωπείας.

Ο λόγος;

Η υπενθύμιση, με νόημα, στον Κινέζο πρέσβη, ο οποίος επικαλέστηκε τις επενδύσεις της CosCo (πάνω από 1 δισ.), πως οι Ελληνες εφοπλιστές έχουν «χτίσει» πλοία αξίας 60 δισ. δολ. στα ναυπηγεία της αχανούς χώρας –στην κυριολεξία δημιουργώντας/συντηρώντας ολόκληρες πόλεις–, για να καταλήξει πως η «μικρή Ελλάδα» επενδύει 60πλάσια από ό,τι η «τεράστια Κίνα».

Σημάδεψε όμως και την «αχίλλειο πτέρνα» του Πεκίνου ο Πάνος Λασκαρίδης, συμπληρώνοντας πως ενώ η ελληνική (ευρωπαϊκή) νομοθεσία επιτρέπει την αγορά λιμανιού από Κινέζους, δεν συμβαίνει το αντίθετο, για να καταλήξει πως θα πρέπει και η κυβέρνηση της χώρας να αναθεωρήσει προς το πιο «ανοιχτό» αρκετά θέματα που αφορούν ανάλογες επενδύσεις (Ελλήνων; Ευρωπαίων;) στην Κίνα. 

Από ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ