Οι κ.κ. Δημήτρης Γαβαλάκης Γεν. Γραμματέας ΕΕΑ, Πρόεδρος GAMA Global Hellas, Ιδρυτής της Life Plan Insurance, Μαρία Δημητριάδη – Bιλτανιώτη, Insurance Agent Δημητριάδη Ασφαλιστικοί Πράκτορες, Πρόεδρος ΣΠΑΤΕ Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής και Άλκηστις Χριστοφίλου Εταίρος, Ρόκας Δικηγορική Εταιρία – Πρόεδρος, AIDA Europe συμμετείχαν στο PANEL II του 3ου Insurance Intermediaries Forum 2022 με θέμα «Θεσμικό Πλαίσιο – Κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το κλάδο».

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Αναστάσιος Τσομπανίδης, δημοσιογράφος και οικονομικός αναλυτής.

O κ. Γαβαλάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του με μία ερώτηση: Κατά πόσο το εύρος κανονιστικού πλαισίου έχει αφομοιωθεί από την πραγματική λειτουργία της αγοράς; 

“Για τον δικό μας κλάδο ο νομοθέτης επιθυμούσε ισότιμη αντιμετώπιση δίκτυων διανομής, διαφάνεια για τον υποψήφιο καταναλωτή προκειμένου να επιλέξει το προιόν. Αυτά έχουν αφομοιωθεί από την πραγματική αγορά; Τα επιτύχαμε σε θεσμικό πλαίσιο, υιοθετήθηκαν στην πραγματική αγορά; Η αγορά δεν έχει προλάβει να τα αφομοιώσει. Δεν βλέπουμε να αντιμετωπίζονται ισότιμα όλα τα δίκτυα διανομής στην πράξη. Έρχεται ο νομοθέτης και λέει ‘δεν θέλουμε ο διανομέοας να δημιουργεί εκπτώσεις ή ειδικά κίνητρα, για να επιλέγει ο καταναλωτής με βάση τα χαρακτηριστικά του προιόντος. Υπάρχουν ωστόσο ασφαλιστικά τεχνάσματα που  παρακάμπτουν αυτή τη διαδικασία για να επιτύχουν αύξηση των πωλήσεων”. 

Διαβάστε την συνέχεια στο insuranceworld.gr