Στο Panel Ι του 3rd Insurance Intermediaries Forum, με τίτλο  «Ο μετασχηματισμός της αγοράς – Η επόμενη μέρα», με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Ουζούνη, CEO, ethosGROUP,  o κ. Σωτήριος Μπερσίμης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, σημείωσε ότι σήμερα με την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας προϊόντων που θα έχουν ένα κοινωνικό αποτύπωμα, και επεσήμανς ότι «για να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί, πρέπει να βρούμε εργαλεία που θα μας διαφοροποιούν από τις υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος».

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο πολύς κόσμος έχει λανθασμένη εικόνα για τον διαμεσολαβητή και το έργο του: «Ο διαμεσολαβητής θα πρέπει να έχει την κατάλληλη υποδομή και το γνωστικό υπόβαθρο ώστε να μπορεί να λειτουργήσει συμβουλευτικά και με αξιοπιστία».

«Για να αυξηθεί η διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης θα πρέπει να μπορούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα καλύτερα», επεσήμανε, εκτιμώντας ότι είναι καταλυτικός ο ρόλος του διαμεσολαβητή σε αυτό το επίπεδο. «Σήμερα υπάρχει πολύ μεγάλη γνώση και αποθήκες δεδομένων μέσα στις ασφαλιστικές εταιρείες, από την επεξεργασία των οποίων μπορούν να προκύψουν νέα προϊόντα», τόνισε.

Διαβάστε την συνέχεια στο Insuranceworld.gr