- Καλές οι κοινωνικές επαφές σημαντικών επιχειρηματιών της εγχώριας οικονομίας, χρησιμότερες ωστόσο οι εκ του σύνεγγυς επαφές και προτάσεις προς τον καθ’ ύλην αρμόδιο Κώστα Σκρέκα.
- Το θέμα της μείωσης στην ζήτηση ρεύματος από Νοέμβριο-Δεκέμβριο, η τροφοδοσία με φυσικό αέριο όπως και η επιδότηση στοχευμένα κλάδων κυρίως της μεταποίησης αλλά και των τροφίμων-διατροφής.
- Η διοίκηση της HELLENiQ Energy αποκάλυψε ότι σύντομα θα εξαγοράσει 2 εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο εξωτερικό.
- Θα είναι και η πρώτη ουσιαστικά κίνηση εξωστρέφειας του ομίλου στην πράσινη ενέργεια.
Τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μέχρι στιγμής διαθέσει 314 δισ. ευρώ για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.
Tο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαθέσει 178 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις του Bruegel που δημοσιεύτηκαν χθες.
Το αυξανόμενο δημοσιονομικό βάρος – οι δαπάνες της ΕΕ αντιστοιχούν στο 1,7% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης – έρχεται καθώς τα ευρωπαϊκά κράτη παλεύουν με τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τις δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές.
Συζητείται ήδη ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα μεταφέρει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να επιτευχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει επίσης ανώτατο όριο τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και στόχο για μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η Μόσχα περιορίζει τις ροές φυσικού αερίου προς την περιοχή.