Στην εκτός συνόρων ανάπτυξή της εστιάζει η εταιρεία Μέγας Γύρος, έχοντας επικεντρωθεί τόσο στην αγορά των ΗΠΑ, όπου διαθέτει παραγωγική μονάδα, όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω αντιπροσώπων.

Η εταιρεία έχει ήδη διεισδύσει σε 15 χώρες  (Γερμανία, Κύπρος, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Σοηδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.ά.), απ’ όπου προέρχεται πλέον το 10% των πωλήσεών της. Παράλληλα διανέμει τα προϊόντα της σε 24 πολιτείες των ΗΠΑ και τον Παναμά.

Την θετική πορεία της δραστηριότητάς της στις ΗΠΑ, αντικατοπτρίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017, με την θυγατρική της, Megas Yeeros LLC, που εδρεύει στο Νew Jersey, να παρουσιάζει άνοδο. Ο κύκλος εργασιών της έφθασε τα 7,1 εκατ. δολ. ΗΠΑ, έναντι 4,7 εκατ. δολ. ΗΠΑ το 2016, σημειώνοντας άνοδο 51% περίπου, με τα κέρδη χρήσεως προ φόρων να διαμορφώνονται σε 2,6 χιλ. δολ. ΗΠΑ, έναντι ζημιών ύψους 605,7 χιλ. δολ. ΗΠΑ το 2016.

Σημειώνεται ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου κατέγραψαν αύξηση κατά 11%, φτάνοντας τα 34 εκατ. ευρώ έναντι 30,6 εκατ. ευρώ το 2016. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 8,8%, φτάνοντας τα 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 2,56 εκατ. ευρώ το 2016, τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση κατά 16%, φτάνοντας τα 1,7 εκατ. ευρώ από 1,48 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ενισχύθηκαν κατά 3,2% και ανήλθαν σε 1,11 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ το 2016.

Στην εγχώρια αγορά η Μέγας Γύρος λανσάρει νέα προϊόντα με έμφαση την επαυξημένη γευστική εμπειρία, την υγιεινή διατροφή και το νέο τρόπο παρουσίασης.

Μετά από έρευνα τριών χρόνων κι επένδυση 2,2 εκατομμυρίων ευρώ στις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο λανσάρεται φέτος ο προψημένος γύρος. Παράλληλα επιδιώκει να χτίσει «μπαρίστες» του γύρου, τους  «γκριλίστες».

Η Μέγας Γύρος ιδρύθηκε το 2007 με βασικό μέτοχο τους Γιώργο Νίκα που κατέχει τη θέση του προέδρου και τον Νίκο Λούστα, διευθύνοντα σύμβουλο και αντιπρόεδρο της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ