Προ του τέλματος φαίνεται να βρίσκεται η διαδικασία διάσωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), με τους εμπλεκόμενους στην διαδικασία να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και προτάσεις, δεδομένου ότι η πολυαναμενόμενη συμφωνία με το fund Innovation Brain, δεν επετεύχθη.

Το fund, που τις προηγούμενες ημέρες είχε εκδηλώσει την πρόθεσή για την εξαγορά ολόκληρης της εταιρείας, φάνηκε να μην είναι διατεθειμένο να καταβάλλει άμεσα τα απαιτούμενα κεφάλαια ύψους 2-2,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να τινάζεται στον αέρα, τη στιγμή που είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες για την υπογραφή  letter of intent την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Μάλιστα είχε ζητηθεί από τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΕΒΖ, κ. Παναγιώτη Αλεξάκη, να παραμείνει στη θέση του για λίγες ημέρες, προκειμένου να είναι αυτός που θα υπογράψει τη σχετική συμφωνία. Ωστόσο μετά την παραπάνω αρνητική εξέλιξη κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, ο κ. Αλεξάκης αποχώρησε, όπως είχε δηλώσει.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να χρηματοδοτήσει την ΕΒΖ, της οποίας η ρευστότητα έχει πλέον εξαντληθεί.

Τα βλέμματα στρέφονται στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού fund, κ. Lukas Fecker, ανέφερε ότι τους ενδιαφέρει ο όμιλος της ΕΒΖ στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των 4 εργοστασίων στην Ελλάδα και των 2 στη Σερβία, και θα εστιάσει τις προσπάθειές του στην αναζωογόνηση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Ο κ. Fecker μάλιστα δήλωνε ότι το Innovation Brain θέλει να επενδύσει στη βιομηχανία και έχει στρατηγικά σχέδια για την ανάπτυξη της ζάχαρης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του και θα παραμείνει ο κόμβος για την παραγωγή και τη μελλοντική ανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here