Αρχηγική η χθεσινή εμφάνιση του Ομίλου Motor Oil/Βαρδινογιάννη σε όλα τα επίπεδα.

Από νωρίς στο χρηματιστηριακό ταμπλό, σε μία πολύ κόντρα συνεδρίαση, όπως εξελίχθηκε από τα μέσα και μετά με αφορμή την…διαρροή φημών πως και δεύτερη εισηγμένη είναι στον δρόμο της Folli Folie, μέχρι στη συνέχεια στην κεντρική αίθουσα του NJV Athens Plaza, στο Σύνταγμα.

  1.     Στο Xρηματιστήριο, η ΜΟΗ έδωσε χθες παράσταση για λίγους, καθώς ήταν η 1 από τις 3 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που είχε ανοδική πορεία, έφτασε έως τα 18,80 για να διαμορφωθεί τελικά στα 18,68 ευρώ, με συναλλαγές 87.503 μετοχών, αξίας 1.627.565 ευρώ. Με την χρηματιστηριακή αξία του Ομίλου πάνω από το όριο των 2 δισ. ευρώ ξεκίνησε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων , στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα ισχύος προς μικρούς και μεγάλους επενδυτές, ιδιώτες, θεσμικούς, Έλληνες και ξένους.
  2.      Και από την πλατεία Συντάγματος τα μηνύματα του Ομίλου, του Βαρδή Βαρδινογιάννη, των ανθρώπων του, του Γιάννη Βαρδινογιάννη, του Πέτρου Τζαννετάκη και όλων όσων ήταν παρόντες. Σε μία εκδήλωση που θύμιζε παλιές καλές μέρες, με πλήθος κόσμου, μικρομετόχων, μεγαλοεπενδυτών ικανοποιημένων και από τις ανακοινώσεις για μερίσματα, επόμενη ημέρα, κοινωνική αλληλεγγύη, συμπαράσταση και επιβράβευση των εργαζομένων.

Περί τα 10,6 εκατ. ευρώ η διανομή, από τα κέρδη, σε μέλη του Δ.Σ και τα 1.300 άτομα προσωπικό ως ανταμοιβή για τη συνεισφορά στα εξαιρετικά αποτελέσματα 2017.

Και με τον Πέτρο Τζαννετάκη, τον άνθρωπο που επί της ουσίας “έβγαλε” τον Ομιλο στα διεθνή επενδυτικά σαλόνια με αποτέλεσμα σήμερα η ΜΟΗ να έχει ίσως την καλύτερη ποιοτικά σύνθεση ξένων επενδυτών μετόχων και funds να σημειώνει πως το 2018 δεν θα φτάσει στα επίπεδα του 2017, αλλά θα είναι μία καλή χρονιά. Η μεγάλη μείωση καθαρού δανεισμού και η αναχρηματοδότηση δανείων με χαμηλότερα επιτόκια έχουν μειώσει δραστικά το κόστος χρηματοδότησης.

Η χθεσινή γενική συνέλευση μετόχων ενέκρινε διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2017 ποσού 1,3 ευρώ ανά μετοχή (από το οποίο έχει δοθεί προμέριμα 0,30 ευρώ). Επιπλέον, ενέκρινε τη διανομή 10,6 εκατ. ευρώ στο προσωπικό και μέλη του Δ.Σ. Το συγκεκριμένο μέρισμα αποτελεί ιστορικό υψηλό για την εταιρεία και αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 6,92% με βάση το κλείσιμο της τιμής της μετοχής στις 31.12.2017 και σε 7,38% με βάση τη μέση τιμή της μετοχής σταθμισμένη με τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών κατά τη διάρκεια του 2017.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της MOTOR OIL για το 2017, δείχνουν τα ενοποιημένα κέρδη προ αποσβέσεων, χρηματοοικονομικών και φόρων (EBITDA) να διαμορφώνονται σε 620,5 εκατ. ευρώ, έναντι 603,5 εκατ. την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 313,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 297,8 εκατ. τη χρήση 2016. Παράλληλα, οι θετικές ταμειακές ροές έδωσαν τη δυνατότητα για τη μείωση του καθαρού δανεισμού, ο οποίος στις 31.12.2017 διαμορφωνόταν σε 29 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ