Ο κ. Κωνσταντίνος Μουστάκας, Καθηγητής Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών, μιλώντας στα Hellenic Innovation Forum & Awards 2021 αναφέρθηκε στη συνεργασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με την βιομηχανία και στα βιομηχανικά διδακτορικά.

Όπως επεσήμανε είναι προβληματική η αξιοποίηση της μη συνδεδεμένης έρευνας, ενώ τόνισε ότι τα οφέλη της βασικής έρευνας είναι πολλαπλά. Πρέπει να εστιάσουμε στην εφαρμοσμένη έρευνα, σημείωσε, θέτοντας το ερώτημα «Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εφαρμοσμένη έρευνα με προφανή οφέλη»;

Ο κ. Μουστάκας ανέφερε ότι πρέπει να πηγαίνουμε παράλλληλα την έρευνα με την αξιοποίηση. «Γιατί δεν έχει γίνει μέχρι τώρα; Γιατί υπήρχε μία προκατάληψη από την βιομηχανία προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, δεν υπήρχε υπομονή και στρατηγικός σχεδιασμός», σημείωσε.

«Χρειάζεται καλλιέργεια εμπιστοσύνης και ανάπτυξη διασύνδεσης και συνεργασιών και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων από την βιομηχανία. Η κίνηση αυτή έχει πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Οι άνθρωποι που θα επιλεγούν, θα αξιοποιηθούν από την βιομηχανία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα», τόνισε.

Όσον αφορά τα βιομηχανικά διδακτορικά, αναφέρθηκε ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε την πρώτη «φουρνιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ