Η RAGT και η Bayer προχώρησαν σε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη εξελιγμένων υβριδίων σιταριού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες, αναζητώντας τρόπους να καλύψουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των Ευρωπαίων παραγωγών, ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδυάζοντας την κορυφαία γενετική τεχνολογία μαλακού σίτου στην Ευρώπη, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους βελτίωσης (breeding), της υψηλής απόδοσης συστήματα παραγωγής σπόρων και τις πιο προηγμένες ψηφιακές λύσεις.
Επίσης, σημειώνεται ότι το σιτάρι είναι η πιο διαδεδομένη καλλιέργεια για παραγωγή τροφίμου στον κόσμο. Μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μ. Βρετανία καλλιεργούνται κάθε χρόνο περισσότερα από 250 εκατ. στρέμματα σιτάρι. Περίπου το 20% της πρωτεΐνης που καταναλώνεται στον κόσμο προέρχεται από το σιτάρι. Η διασφάλιση της ετήσιας συγκομιδής μέσω συστημάτων παραγωγής με υβρίδια σιταριού τα οποία αυξάνουν την απόδοση και την ανθεκτικότητα των καλλιεργειών σιταριού, θα βοηθήσει τους παραγωγούς να ανταποκριθούν στην αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων και τις διατροφικές ανάγκες ενός διαρκώς αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.
Ο Bruno Tremblay, περιφερειακός διευθυντής του Τομέα Crop Science της Bayer AG στην περιοχή Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής αναφέρει: «Η συμφωνία μας με τη RAGT σηματοδοτεί την αρχή μιας ακόμη συναρπαστικής συνεργασίας μεταξύ δύο ιστορικών συνεργατών που αλληλοσυμπληρώνονται σε επίπεδο καινοτομίας και ψηφιακών δυνατοτήτων οι οποίες είναι απαραίτητες για να απελευθερωθεί η δυναμική της αγρονομικής συμπεριφοράς και της απόδοσης στην καλλιέργεια του σιταριού. Μαζί, θα φέρουμε στην αγορά και τους παραγωγούς της Ευρώπης ένα κορυφαίο σύστημα παραγωγής υβριδίων σιταριού, το οποίο παράλληλα θα συμβάλει στη μεγαλύτερη αυτάρκεια της Ευρώπης, όσον αφορά την παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών».
Ο Laurent Guerreiro, γενικός διευθυντής της RAGT Semences δηλώνει: «Η RAGT, ανέκαθεν, ακολουθούσε μια φιλοσοφία βιώσιμης αγροτικής παραγωγής. Η συμφωνία με τη Bayer, η οποία έχει στόχο να προσφέρει βελτιωμένους σπόρους και νέες καλλιεργητικές πρακτικές για το σιτάρι, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμη καλύτερη υποστήριξη στους παραγωγούς. Όλη μας η δραστηριότητα ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες μιας αγροτικής παραγωγής που εξελίσσεται. Αυτές οι καινοτομίες μας επιτρέπουν να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες διαφορετικών τύπων αγροτικής παραγωγής: Συγκεκριμένα, συνδυάζοντας καθαρές σειρές, καθεμία από τις οποίες θα διαθέτει καινοτομικά χαρακτηριστικά, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους παραγωγούς ποικιλίες σιταριών ικανές να αντιμετωπίζουν τα κύρια προβλήματα που συναντούν οι αγρότες σε κάθε τους καλλιέργεια».