Το Χρηματιστήριο Αθήνας μολονότι ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση βρίσκοντας στηρίγματα, αυτή την ώρα έχει πάρει αρνητική κατεύθυνση λόγω της πτώσης των μετοχών της Folli Follie και της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,27% στις 816,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,21% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.136,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,19% στις 976,78 μονάδες.

Οι νέες διευκρινίσεις που έδωσε για τα οικονομικά της στοιχεία η Folli-Follie φαίνεται ότι δεν καθησυχάζουν τους επενδυτές, αφού πολύ γρήγορα  η μετοχή βρέθηκε από το +2% στο -8,86% αυτήν την ώρα..

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης όλα έδειχναν ότι αποκλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Folli Follie και του Hedge fund Quintessential Capital Management (QCM), τελικά μένουν ακόμα πολλά να εξελιχθούν.

Η αγορά πλέον αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου της Ernst & Young για τα μεγέθη της πρώτης. Η ολοκλήρωση του ελέγχου στην πλήρη του μορφή θα πάρει περίπου 90 με 100 ημέρες, δηλαδή θα ολοκληρωθεί τέλη Αυγούστου ή μέσα Σεπτεμβρίου του 2018.

Στο ταμπλό τώρα, εκτός της Folli Follie, η ΔΕΗ και η Πειραιώς σημειώνουν απώλειες ανώτερες του 2%, ενώ άνω του -1% κινούνται οι Σαράντης, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχαλκο, ΕΥΔΑΠ, Grivalia, Jumbo, Alpha Bank, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα,, η ΕΕΕ, η οποία σήμερα ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του α’ 3μηνου, σημειώνει άλμα 2,32%, με τον ΑΔΜΗΕ και την Eurobank να είναι στο +1,14% και +1,08% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΛΠ και ΟΠΑΠ.