Γράφει η ‘’ξενοδόχος’’

Όταν -εν καιρώ πανδημίας- μία ξένη αεροπορική εταιρεία αυξάνει το πρόγραμμα της για την Ελλάδα φέτος, σε σχέση με τη χρονιά- ρεκόρ του 2019, σίγουρα κάτι τέτοιο δεν περνά απαρατήρητο.

Η LOT airlines από την Πολωνία ετοιμάζεται φέτος ώστε να πραγματοποιεί πτήσεις προς 19 ελληνικούς προορισμούς από 9 πολωνικά αεροδρόμια για το καλοκαίρι του 2021, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς Μύκονο, Σαντορίνη και Σκιάθο από την Πολωνία.

Οι πτήσεις θα ξεκινούν από τέλος Απριλίου 2021 και θα διαρκούν έως 15 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με την εταιρία και τον υφιστάμενο προγραμματισμό, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα έχουν περιοριστεί.

Κατά το 2019 η LOT είχε μόνο μια εβδομαδιαία πτήση προς την Ελλάδα (προς Κέρκυρα). Οι Πολωνοί τουρίστες θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν προς τους ελληνικούς προορισμούς όχι μόνο από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, αλλά και από τα αεροδρόμια των μικρότερων πόλεων και συγκεκριμένα από Γκντάνσκ (πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Χανιά, Καβάλα, Ρόδο και Κέρκυρα), Κατοβίτσε (προς Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Κω, Ρόδο και Ζάκυνθο), Κρακοβίας (προς Καλαμάτα, Χανιά, Θεσσαλονίκη και τα νησιά Σαντορίνη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο), κ.α., ενώ κεντρικά από Βαρσοβία οι συνδέσεις θα είναι προς όλους τους παραπάνω προορισμούς, τη Μύκονο και τη Σκιάθο.

Επισημαίνεται εδώ ότι πρίν την κρίση της πανδημίας, η LOT  είχε αύξηση άνω του 25% όσον αφορά την επιβατική της κίνηση, ενώ λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης την περασμένη χρονιά- όπως άλλωστε και για το σύνολο των αερομεταφορών στην Ευρώπη– η εταιρεία ζήτησε κρατική ενίσχυση από την πολωνική κυβέρνηση, λαμβάνοντας και τις σχετικές εγκρίσεις και από την Κομισιόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ