Μία θεαματική αντίδραση του τραπεζικού κλάδου, 100 και πλέον μονάδων από τα ιστορικά χαμηλά των 263,25 μονάδων σε χρόνο d.t.
Ανοδική διόρθωση, που “παίχτηκε” από ξένα funds αλλά και εγχώρια επενδυτικά σχήματα σε μία καθαρά προεξοφλητική κίνηση των ανακοινώσεων της Ursula von der Leyen συνδυαστικά με την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI (Greece Global & Small Cap).
Σήμερα Παρασκευή τελευταία συνεδρίαση του μήνα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών (εκροές από Greece Global funds και εισροές από Small Cap funds).
   Αναδιάταξη χαρτοφυλακίων συνοδεία των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου (χθες ανακοίνωσαν Εθνική, Alpha Bank, σήμερα η σειρά της Eurobank και Δευτέρα της Πειραιώς) με τις μέχρι και χθες συναλλαγές να καλύπτουν τις εκροές που προβλέπονταν.
    Η Εθνική έχει “τρέξει” με 70 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank με άλλα τόσα, Eurobank και Τρ. Πειραιώς γίνονται αγορές από funds που επενδύουν σε μετοχές του MSCI Small Cap. 
    Αποτέλεσμα όλων αυτών, όσοι περίμεναν να κατακρημνισθούν οι τραπεζικές μετοχές λόγω εξόδου των Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank από τον βασικό δείκτη της Morgan Stanley έμειναν με το short στο χέρι.
     Απεναντίας όσοι ρίσκαραν στο FOMO γράφουν τρελές υπεραξίες.
Το σερί 5 συνεχόμενα θετικών συνεδριάσεων του τραπεζικού κλάδου άφησε εκτός ανόδου πολλούς. Οσοι, όμως, είχαν υπολογίσει σωστά βγάζουν τα bonuses τους για διακοπές στα 5στερα των Κυκλάδων.
    Fearing of missing out, για όσους φοβήθηκαν πως θα μείνουν εκτός, μάλλον θα αγοράσουν Εθνική στα 1,30 ευρώ, Eurobank στα 0,425 , Alpha Bank στα 0,60 και Πειραιώς στα 1,40 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ