Ιστορικό έχει μείνει το τηλεοπτικό σποτάκι, με την Ελένη Ράντου, που πρόβαλε τις ευκολίες που παρείχε η Επιχείρηση στους καταναλωτές της.
        Είδες η ΔΕΗ, είναι όμως το μότο όσων ανθρώπων της αγοράς παρακολουθούν την χρηματιστηριακή επαναφορά της μετοχής με σταθερά αυξανόμενες συναλλαγές.
Στα 3,26 ευρώ, με άνοδο υψηλής τάσης +5,16% καθώς funds, ισχυροί μέτοχοι μειοψηφίας και πολλοί μικροεπενδυτές είναι αγοραστές εν όψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, την Τρίτη 2 Ιουνίου, μετά την λήξη της συνεδρίασης.
  • Για πολλούς από τα πιο δυνατά turn around stories της αγοράς αλλά και της κυβέρνησης που εάν βγει θα κάνει τα 756,3 εκατ. της τρέχουσας αποτίμησης του Ομίλου να μοιάζουν peanuts.
Για άλλους βέβαια η περίπτωση της είναι ένα χαμένο παιχνίδι. Διαλέγετε και παίρνετε αν και η παρουσία της Goldman Sachs κάτι λέει στους πιο παρατηρητικούς, όπως και το ότι η διοίκηση Στάσση ανακοινώνει το Q1/20 σχετικά νωρίς.
  • Αξίζει να αναφέρουμε τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη (από την συνέντευξη του στην BILD) πως ένα μέρος από τα χρήματα του Next Generation EU θα διατεθεί για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της ΔΕΗ από τον λιγνίτη στην “πράσινη ενέργεια”.
  • Η RWE συμφώνησε με την ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μία λιγνιτική μονάδα. 
Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές, ήταν το σαφές μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός μέσω της μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here