Γράφει η «ξενοδόχος»

Περισσότερο αισιόδοξος δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορά με τις απώλειες στον τουρισμό που επηρεάζουν αμέσως και τον τζίρο στο Λιανεμπόριο.

Όπως εκτίμησε χθες κατά την πρωινή βόλτα σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει την πελατεία των καταστημάτων.

Τουρισμός και λιανεμπόριο πάντως πάνε …χέρι χέρι και μάλιστα από το σύνολο των τουριστικών εισπράξεων κάθε χρόνο ένα μεγάλο μέρος αφορά το λιανεμπόριο.

  • Με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, πέρυσι, σε μία χρονιά ιστορικού ρεκόρ για τον κλάδο με τις εισπράξεις των 18,2 δισ. ευρώ, περί τα 2,7 δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν στο λιανεμπόριο.

Η Ελλάδα φαίνεται να έχει ακόμη πολύ σημαντικά περιθώρια αύξησης του τζίρου που προέρχεται από τον Τουρισμό, αν συγκριθεί με τα υπερδιπλάσια ποσά που ξοδεύουν οι τουρίστες σε άλλες ανταγωνίστριες χώρες όπως π.χ. η Ιταλία (σ.σ. που είναι ‘’πρωταθλήτρια’’), η Πορτογαλία, η Κροατία ακόμη και η Τουρκία, στους βασικούς της τουριστικούς προορισμούς.

Παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο εισπράξεων οι εκτιμήσεις για φέτος είναι επί του παρόντος στον «αέρα», στην περίπτωση που  συνολικά τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος πέσουν στο 1/3 σε σχέση με την περυσινή χρονιά αντίστοιχα και τα έσοδα στις εμπορικές επιχειρήσεις θα πέσουν κάτω του 1 δισ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ