Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν θα πρέπει να καθυστερήσει να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια, δηλώνει ο  Ian McCafferty, ένας εκ των κορυφαίων αξιωματούχων της, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα ταχύτερων αυξήσεων των τιμών και την πρόσφατη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Ian McCafferty δήλωσε στο Reuters ότι αφού ο πληθωρισμός διαμορφωνόταν χαμηλότερα των προσδοκιών για μεγάλο μέρος της προηγούμενης δεκαετίας, η αύξηση των μισθών ίσως αποδειχθεί ισχυρότερη από ό,τι θεωρούσαν οι περισσότεροι συνάδελφοί του, εντείνοντας τις πιέσεις στον πληθωρισμό που διαμορφώνεται υψηλότερα του στόχου της BoE.

“Δεν θα πρέπει να χρονοτριβούμε σε ό,τι αφορά στην σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής”, δήλωσε ο McCafferty, ένα από τα δύο μέλη της εννεαμελούς ισχυρής επιτροπής νομισματικής πολιτικής, ο οποίος ψήφισε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων τον προηγούμενο μήνα.

Η BoE αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά σε μια δεκαετία το Νοέμβριο, δηλώνοντας ότι η Βρετανία, αν και αναπτύσσεται βραδύτερα από τις υπόλοιπες εύπορες χώρες λόγω της επίδρασης της απόφασης για το Brexit, ήταν πιο επιρρεπής στον πληθωρισμό σε σχέση με το παρελθόν.

Ο McCafferty δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να είναι βέβαιος για το εάν θα ψηφίσει ξανά αύξηση των επιτοκίων μέχρι τη συνεδρίαση του Μαΐου, αλλά δεν υπήρξαν στοιχεία ή εξελίξεις σε σχέση με το Brexit μέχρι στιγμής που να τον κάνουν να αισθανθεί ότι ήταν λάθος που το Μάρτιο ψήφισε την αύξηση των επιτοκίων στο 0,75%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ