Η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα προκαλεί έντονη ανησυχία στις ασιατικές αγορές, παρουσιάζοντας απώλειες εξαιτίας της διεθνούς ανησυχίας για έναρξη εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ με τις υπόλοιπες χώρες.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να απομακρυνθεί από την επιθετική ρητορική της και να πάρει αποφάσεις με σύνεση, εκφράζοντας την ευχή να μην κατρακυλήσουν οι διμερείς σχέσεις των δυο χωρών.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 3 δισ. δολ. σαν μία πρώτη αντίδραση στις ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ για ένα νέο πακέτο μέτρων $60 δισ. με στόχο τις κινεζικές εισαγωγές.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε βουτιά 4,5% καθώς το γεν βρέθηκε να σημειώνει ράλι σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 16 μηνών, με το αμερικανικό δολάριο να διολισθαίνει κάτω από τα 105 γεν.

Ο δείκτης WSJ Dollar υποχωρεί 0,2% στην Ασία.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 3%. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές στην Κίνα με τον Shanghai Composite να χάνει 3,5% και τον Shenzhen Composite να υποχωρεί σε ποσοστό 4,5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ