Το Ευρωπαϊκό Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο προβλέπει για την Ελλάδα περισσότερα από 40 δισ. ευρώ. Το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης προβλέπει 20 δισ. ευρώ σε καθαρές επιδοτήσεις και περίπου 13 δισ. ευρώ σε δάνεια. Σύνολο 73 δισ Ευρώ από φέτος μέχρι το 2027.

Στις προοπτικές που δημιουργεί για την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, το οποίο θα ξεπερνάει το 1 τρισ. ευρώ, όπου αναμένεται να προστεθούν και τα 750 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης RRF και του Next Generation EU, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2020.

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα είναι η τέταρτη πιο ευνοημένη χώρα ανάλογα με το μέγεθός της και την οικονομία της από αυτές τις πρωτοφανείς χρηματοδοτικές δυνατότητες.

Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για την τόνωση της ανάπτυξης και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας, γιατί ουσιαστικά διπλασιάζει σχεδόν το ετήσιο ποσό των δημοσίων επενδύσεων για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Σχοινάς δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής διότι η Ελλάδα είναι από τα πρώτα κράτη-μέλη της Ένωσης που, όπως είπε, θα υποβάλει Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όχι μόνο έγκαιρα αλλά και ποιοτικά ένα από τα καλύτερα σχέδια που έχουν συζητηθεί.

Επίσης, υπογράμμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, στην έγκριση της ΕΕ του πακέτου για την ασφαλή επανέναρξη για τις μετακινήσεις στην Ευρώπη, που περιλαμβάνει και το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here