Έχουν ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ οι πόροι που έχουν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

  •  «Είμαστε μεταξύ των 5 πρώτων χωρών που κατέθεσαν (30 Σεπτεμβρίου ) αίτημα εκταμίευσης της δεύτερης πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης και η πρώτη χώρα που υπέβαλε αίτημα για την τρίτη πληρωμή (σκέλος δανείων).
  • Στο Πρόγραμμα των επιδοτήσεων έχουν ενταχθεί, προς το παρόν, 372 έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,5 δισ. ευρώ.
  • Στο Πρόγραμμα των δανείων έχουν υποβληθεί 160 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 δισ. ευρώ. Ποσό -δίχως προηγούμενο για το ελληνικό Κράτος- που θα αυξηθεί περαιτέρω με τη δυναμική συμμετοχή στο «Ελλάδα 2.0» περισσότερων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
  • Αξιοσημείωτο είναι πως, ήδη, από τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί στο δανειακό σκέλος, το 40% των αιτήσεων αφορά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Ο Θ. Σκυλακάκης σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη τόνισε ότι

  • «Η ενεργειακή μετάβαση, η ψηφιοποίηση του Κράτους, η μείωση της γραφειοκρατίας και ο ποιοτικός εκσυγχρονισμός των κοινωνικών υποδομών αποτελούν την ουσία του Ταμείου Ανάκαμψης και των μεταρρυθμιστικών πολιτικών που υλοποιεί, σήμερα, η κυβέρνηση».

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα προχώρησε στην υποβολή του δεύτερου αιτήματος πληρωμών συνολικού ύψους 3,65 δισ. ευρώ για το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here