Ανοδική πορεία καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αποτιμούν τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την οικονομία και την απασχόληση στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 313.000 την προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, ενώ παράλληλα η άνοδος των μισθών ήταν μικρότερη της αναμενόμενης.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% με τους περισσότερους από τους επιμέρους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,54%, ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο 0,16%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 παραμένει αμετάβλητος. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBAX κερδίζει 0,46%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,26% και ο ελβετικός SMI καταγράφει κέρδη 0,34%. O πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 0,72%.

Στον κόσμο των επιχειρήσεων, οι επιχειρήσεις στη Βρετανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθούν αντιμέτωπες με επιπρόσθετα κόστη ύψους 58 δισεκατομμυρίων λιρών (80 δισ. δολαρίων, 65 δισ. ευρώ) σε ετήσια βάση εάν το Brexit γίνει χωρίς συμφωνία μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών, με τον βρετανικό χρηματοοικονομικό τομέα να είναι ο κλάδος της οικονομίας που θα πληγεί σκληρότερα, κατά υπολογισμούς που περιέχει έκθεση η οποία δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.

Οι εταιρείες των 27 άλλων κρατών μελών της ΕΕ εκτός της Βρετανίας θα κληθούν να καταβάλλουν 31 δισεκ. λίρες τον χρόνο για δασμούς και άλλους φραγμούς εάν το Λονδίνο αποχωρήσει χωρίς να έχει συναφθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες για τους όρους του διαζυγίου, σύμφωνα με την έκθεση αυτή της εταιρείας συμβούλων Oliver Wyman και της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance. Από την άλλη, οι Βρετανοί εξαγωγείς θα κληθούν να καταβάλλουν 27 δισ. λίρες για επιπρόσθετα κόστη κάθε χρόνο.

Στην Ασία, δυνατό ξεκίνημα εβδομάδας σημείωσαν οι χρηματαγορές, καταγράφοντας σταθερά κέρδη, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Ωστόσο η αισιοδοξία των επενδυτών μετριάστηκε εν μέρη εξαιτίας ενός σκανδάλου στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ