Έξι διαφορετικές επενδυτικές προτάσεις κατατέθηκαν στους συμβούλους της Attica Bank, Axia Ventures και Euroxx, εκδηλώνοντας την πρόθεση να καλύψουν την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 120 έως 240 εκατ. ευρώ

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, είχαν κατατεθεί 4 μη δεσμευτικές προτάσεις ενώ άλλες 2 έθεταν μέχρι και την τελευταία στιγμή νομοτεχνικές προϋποθέσεις για να καταθέσουν τη δική τους προσφορά.

Oι μη δεσμευτικές προτάσεις των ξένων επενδυτών, αφορούν τους όρους με βάση τους οποίους θα μπορούσαν να δώσουν εμπράκτως το παρόν τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πού έχει ως οροφή τα 240 εκατ. ευρώ.

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank για να αξιολογήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και o Δνων Σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις.

Στις μη δεσμευτικές προσφορές υπάρχουν όροι που αναμένεται να οδηγήσουν σε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερομένους, προκειμένου να βρεθεί μια τελική λύση.

Αύριο, πιστώνονται στις μερίδες των δικαιούχων τα warrants που αποκτήθηκαν από το ΤΧΣ, τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας και τρίτους, τα οποία θα έχουν μία περίοδο διαπραγμάτευσης 15 ημερών προτού μετατραπούν σε μετοχές της Attica Bank.

Συνδυαστικά, οι δύο διαδικασίες θα αναδείξουν τη νέα μετοχική σύνθεση της Τράπεζας μέσα στον Οκτώβριο, οδηγώντας στην πλήρη εξυγίανση της

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η Bain Capital και το αμερικανικό fund JC Flowers. Και τους δύο ενδιαφερόμενους συμβουλεύει η UBS. 

Ενδιαφέρον φέρεται επίσης να έχει εκδηλώσει η Davidson Kempner.

Υποψηφιότητα κατέθεσε και η Ellington  που τον Αύγουστο εξαγόρασε το 69% των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας της Attica Bank, Thea Artemis Financial Solution, στο πλαίσιο της τιτλοποίησης «Ωμέγα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω της εξαγοράς αυτής, με μειοψηφικό ποσοστό – φημολογείται γύρω στο 20% – έχει βρεθεί ο ισχυρός Έλληνας επενδυτής Τέλης Μυστακίδης.

Ο κ. Μυστακίδης, έχοντας αποκτήσει και μετοχική παρουσία στην Τράπεζα Πειραιώς,  προτίθεται να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της Attica Bank, εάν η Ellington καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου…

Οι Mίδες της τεχνολογίας κυριαρχούν στο club των billionaires

Τράπεζα Πειραιώς: Η τελική κατανομή των μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here