Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα, (σσ. τελικά ανακοινώθηκε σήμερα) η διοίκηση της Attica Bank (θα) ανακοινώσει την εκκίνηση των διαδικασιών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (από 120 έως 240 εκατ. Ευρώ, κατά πάσα πιθανότητα 150 εκατ. Ευρώ) που θα οδηγήσει στην απο-κρατικοποίηση της, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευση των μετόχων, της περασμένη Τετάρτης.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο υπόλοιπο του καλοκαιριού, η διοίκηση της Attica Bank και οι σύμβουλοι της, θα αναζητήσουν τους στρατηγικούς επενδυτές που θα καταβάλλουν το ποσό των 120 έως 240 εκατ. Ευρώ, για να αγοράσουν τις μετοχές που απέκτησε -μόλις χθες- το Ελληνικό Δημόσιο στα πλαίσια εφαρμογής του Νόμου περί αναβαλλόμενης φορολογίας που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

H αύξηση κεφαλαίου θα γίνει με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων .

Ενισχυμένη με τα νέα κεφάλαια και απαλλαγμένη από τα πολλά βάρη του παρελθόντος, με υγιή ισολογισμό και ισχυρή καταθετική βάση, η Attica Bank θα ξεκινήσει μια εντελώς διαφορετική αυτόνομη πορεία, για να συμμετάσχει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ελληνικής Οικονομίας, με τη βοήθεια του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης

  • Ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ και της Attica Bank Κωνσταντίνος Μακέδος

    «Υλοποιούμε ένα εμπροσθοβαρές τριετές επιχειρηματικό σχέδιο που προβλέπει, εντός του τρέχοντος έτους, να καταστεί η Attica Bank η πρώτη ελληνική τράπεζα που επιτυγχάνει μηδενισμό των ‘κόκκινων’ δανείων της, αλλά και που αντιμετωπίζει το θέμα της αναβαλλόμενης φορολογίας, με την ενεργοποίηση του DTC.

  • Στόχος μας, η τράπεζα να γυρίσει σελίδα, επικεντρώνοντας πλέον τις προσπάθειές της στις πολιτικές ανάπτυξής της». δήλωσε  ο πρόεδρος της Attica Bank, κ. Κωνσταντίνος Μακέδος
O CEO της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης
  • «Η δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το 2020 τον Μάιο, σηματοδοτεί την πλήρη και οριστική εκκαθάριση του ισολογισμού της Attica Bank, ολοκληρώνοντας, έτσι, την προσπάθεια που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και διήρκεσε συνολικά τέσσερα έτη και έξι μήνες.
  • Ταυτόχρονα, όμως, σηματοδοτεί την εφαρμογή για το 2021 του νέου, τριετούς επιχειρηματικού της σχεδίου με στόχο τον διπλασιασμό των χορηγήσεων με έμφαση στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, τις υποδομές και το περιβάλλον, καθώς και των ελευθέρων επαγγελματιών», δήλωσε ο Δνων Σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης

Διαβάστε την ανακοίνωση

Σε συνέχεια της εξυγίανσης του Ισολογισμού της Τράπεζας με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της 31 Δεκεμβρίου 2020, η Διοίκηση της Τράπεζας προχωρά σε αναπτυξιακή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στόχος της αύξησης αυτής, είναι η υποστήριξη της υλοποίησης του τριετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2023 που – μεταξύ των άλλων – προβλέπει και την αύξηση των δανειακών υπολοίπων κατά € 2 δισ. περίπου και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ταχεία αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας σε βαθμό που να υποστηρίζουν την επιτυχή υλοποίηση του Επιχειρηματικού της Σχεδίου.

Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση πρόσληψη συμβούλων για τα θέματα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου σε συνεργασία με τους οποίους θα εξειδικευθούν οι όροι της αύξησης, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, ο τρόπος κάλυψης, το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου, και τα λοιπά αναγκαία κατά το νόμο στοιχεία, οπότε και το θέμα θα εισαχθεί εκ νέου προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει σχετικά το επενδυτικό κοινό με τη λήψη των αποφάσεων και την πρόοδο της διαδικασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here