Αποκαλύψεις, βόμβες, παρασκήνιο. 

Η συνέντευξη Τύπου του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού, επιχειρηματία, Δημήτρη Γιαννακόπουλου περιελάμβανε όλα τα παραπάνω στοιχεία, με αποκορύφωμα τη “βόμβα” ότι η ιστορική ομάδα μπάσκετ διατίθεται προς πώληση έναντι 25 εκατ. Ευρώ.

Αυτή, που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, αξίζει περί τα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ.

Εχέγγυο αποτελεί η ισχυρή βούληση του Δ. Γιαννακόπουλου ώστε η ομάδα να συνεχίσει με κάποιον μελλοντικό επενδυτή που θα την διατηρήσει στο υψηλότερο σκαλί του αθλήματος, μην επιτρέποντας να φτάσει “σε χέρια ανθρώπων που στοχεύουν να την χρησιμοποιήσουν, ως μέσο, για άλλους λόγους”.

Ο πρόεδρος του Ομίλου αποκάλυψε ότι πριν από λίγες μέρες ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα του, ο Μιχάλης Γεωργαντής, του έδωσε έναν φάκελο που περιλάμβανε όλα τα ποσά που έβαλε η οικογένειά του μέχρι το 2012. Το ποσό αυτό πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι 372.800.000 ευρώ. Από το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων είτε μέσω χορηγιών έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63.000.000 ευρώ, σε αυτά προσθέστε όσα μπήκαν στην πολυμετοχικότητα.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου, με μεγάλη πορεία στην επιχειρηματική ζωή της χώρας, αλλά και πρωτεργάτης στο χτίσιμο μίας μπασκετικής αυτοκρατορίας, έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 450.000.000 ευρώ. 

Το project του Βοτανικού

Όσον αφορά στο κεφάλαιο “Βοτανικός”, αυτό αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, αρχικά το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης δεν περιελάμβανε γήπεδο μπάσκετ. Γι’ αυτό ο Ερασιτέχνης είχε εκφράσει εξ αρχής αντιρρήσεις. Από την στιγμή που οι ομάδες εργασίες κατέληξαν πως μπορεί να γίνει γήπεδο μπάσκετ, η συμφωνία ήταν να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση – φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας. Το ποσό της αξίας της Λεωφόρου φτάνει στα 300.000.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Θα έπαιρναν ως αντάλλαγμα στον Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.000 θέσεων, ένα γήπεδο για τον Ερασιτέχνη 3.000 θέσεων, και έναν χώρο για εμπορική εκμετάλλευση. Όλα τα παραπάνω κοστολογούνταν στα 125.000.000 ευρώ, με τη συμφωνία να προέβλεπαν ακόμη 40.000.000 ευρώ για τη λειτουργία του οργανισμού.

Όπως τόνισε αυτολεξεί: Ο Παναθηναϊκός προσφέρει 300.000.000 ευρώ σε έκταση, για να πάρει πίσω σε έκταση και χρήματα το ποσό των 165.000.000 ευρώ. Ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρούσε τον Βοτανικό δια βίου για χρήση από τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς λόγω του κορονοϊού, των προκλήσεων των Τούρκων και του μεταναστευτικού, υπήρχαν καθυστερήσεις, απολύτως δικαιολογημένες όμως.

Το παρασκήνιο 

Ο Δ. Γιαννακόπουλος εξαπέλυσε τα βέλη του στον πρόεδρο του ΠΑΟ, Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και για το θέμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

“Η απόφασή μου ήταν να πάμε 50-50 με τον Γιάννη Αλαφούζο στο όλο πρότζεκτ του Βοτανικού. Η απάντησή του ήταν η εξής “δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός, αλλά και να γίνει, θα χρειαστούν πολλά χρήματα, τα οποία δεν είμαι σε θέση να τα βάλω. Πριν καλά καλά προλάβω να φύγω από τη συνάντηση, όλο το περιεχόμενο της συζήτησης είχε διαρρεύσει σε media . Τότε κατάλαβα…”. Είμαι ήσυχος για τον εαυτό μου, γιατί πέραν όλων των άλλων, έχω κάνει τέσσερις προσπάθειες για να αναγεννηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στην ΠΑΕ δεν έχουν όμως διάθεση απεμπλοκής».

«Πάμε στα πραγματικα δύσκολα. Με τις τελευταίες εξελίξεις στον Βοτανικό, κάποιοι θέλουν να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο πριν χτιστεί το γήπεδο. Τόσο ο Δήμος και οι Τράπεζες, όσο κι οι εταιρείες που έχουν πάρει στα χέρια τους τα απομεινάρια των επενδύσεων του Βωβού, συντάσσονται για τη μεγαλύτερη αδικία που πάει να γίνει σε βάρος του Παναθηναϊκού. Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο των 300.000.000 ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές. Τις εμπορικές χρήσεις να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος, κι όχι ο Ερασιτέχνης. Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου. Από την άλλη όμως, δεν θέλω να είμαι εμπόδιο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη που είναι σε περίπου 20 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί η επίσημη συμφωνία, η πρόθεσή μου είναι να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα αγωνιστικά τμήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ