Σε αυτόν τον κόσμο, που μεταβάλλεται τόσο γρήγορα και απαιτεί την προσαρμοστικότητά μας, δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και, συχνά, γεμίζουμε με τοξικότητα και αρνητική ενέργεια, χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Από την Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέα, inspirational speaker

Ας παρατηρήσουμε τις σκέψεις μας. Αν οι περισσότερες είναι αρνητικές, αν δηλαδή κριτικάρουμε τον εαυτό μας, αν φοβόμαστε για όσα δεν πάνε καλά και αν πικραινόμαστε για ό,τι μας συνέβη, το μυαλό μας εκπέμπει σε μια συνεχή αρνητικότητα. Οι αρνητικές σκέψεις είναι τοξικές και οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα, τα οποία, με τη σειρά τους, παράγουν αρνητικές πράξεις. Και όχι μόνο οι σκέψεις. Όταν δίνουμε μεγάλη σημασία στη γνώμη των άλλων για εμάς. Ή όταν δεν βάζουμε όρια στις απαιτήσεις τους. Ή όταν αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας. Ή αν δεν προσέχουμε όσο θα έπρεπε το σώμα και την υγεία μας. Ή όταν νιώθουμε ενοχές επειδή δεν βάλαμε τους άλλους ως προτεραιότητά μας, πάνω από εμάς. Ή όταν συνεχώς δικαιολογούμε τον εαυτό μας ή τον συγκρίνουμε με τους άλλους. Αυτός ο τοξικός κύκλος σπάει μόνο με τη δική μας φροντίδα και με την επανάληψη.

Δεν χρειάζεται να είμαστε απόλυτοι

Δεν υπάρχει μόνο άσπρο-μαύρο, ας είμαστε πιο ανεκτικοί, χαλαροί, αλλιώς θα είμαστε επικριτικοί συνεχώς σε εμάς, στη ζωή, σε όλους. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να κατηγορούμε τον εαυτό μας ότι απέτυχε σε κάτι. Σίγουρα κάτι μάθαμε όσο προσπαθούσαμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Ας αντικαταστήσουμε τις αρνητικές σκέψεις

Επειδή δεν γίνεται να σκεφτόμαστε δύο σκέψεις ταυτόχρονα, ας αντικαταστήσουμε τις αρνητικές σκέψεις που κολλάνε στο μυαλό μας με πιο θετικές. 

Ας ζούμε στο παρόν…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here