Γράφει η «ξενοδόχος»

Επέκταση Smart Park, Mαρίνα Αλίμου, Cambas project και πρώην κτίριο των γραφείων του ΕΘΝΟΥΣ.

Αυτά είναι τα 3+1 έργα που «τρέχει» αυτή την περίοδο η θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η R.E.D.S., με το τελευταίο έργο, τη μετατροπή των πρώην κτιρίων του ΕΘΝΟΥΣ στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, σε σύγχρονο κτίριο γραφείων, να αποτελεί το πιο καινούριο project για τον όμιλο.

Το ακίνητο που ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει επιφάνεια περί τα 10.00 τ.μ., ενώ μεταξύ των σεναρίων που έχουν εξεταστεί είναι και η μεταφορά των γραφείων του εκεί, δεδομένου ότι τα κεντρικά γραφεία στη Nέα Κηφισιά έχουν πουληθεί στην Orilina AEEAΠ (με την οποία έχει υπογραφεί πενταετής συμφωνία μίσθωσης). Με βάση το νέο πλάνο, η R.E.D.S. έχει αναλάβει την ανακαίνισή του ακινήτου για τη μίσθωση και διάθεσή του σε Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα τρία έργα που «τρέχει» η θυγατρική του ομίλου, εντός του Νοεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσει και η β’ φάση ανάπτυξης του εμπορικού πάρκου Smart Park, στα Σπάτα από την Reds, προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό μίσθωσης της νέας μισθωτικής επιφάνειας των 15.000 τ.μ. ξεπερνά πλέον το 80%, ενώ συνολικά η επιφάνεια του εμπορικού πάρκου των Σπάτων θα αντιστοιχεί σε 53.000 τ.μ..

Στην ευρύτερη περιοχή ο όμιλος προωθεί την αξιοποίηση της έκτασης του παλιού οινοποιείου Καμπάς, έκτασης 315 στρεμμάτων, ένα έργο ύψους 220 εκατ. ευρώ. Για το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη εγκριθεί από την περασμένη εβδομάδα η Πολεοδοµική Μελέτη της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Η επιφάνεια που μπορεί να δομηθεί είναι 90 χιλ. τ.μ. και ο όμιλος Ελλάκτωρ αναφέρεται σε μια μικτή επένδυση η οποία θα περιλαμβάνει κύριες επιχειρηματικές χρήσεις τριτογενούς τομέα, γραφεία (γίνεται λόγος για 30 χιλ. τ.μ.) εμπόριο και ψυχαγωγία και πιθανότατα ξενοδοχείο…

Σε σχέση με τον τουρισμό, ιδιαίτερης σημασίας για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι το έργο της Μαρίνας Αλίμου, την αξιοποίηση της οποίας ανέλαβε μέσα από το διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπου αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής τον Απρίλιο του 2019, με μία προσφορά στα 57,5 εκατ. ευρώ. Η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ανέλαβε την αξιοποίηση της μεγαλύτερης μαρίνας των Βαλκανίων με 1.00 θέσεις ελλιμενισμού για 40 +10 χρόνια και στην παρούσα φάση προχωρεί το κομμάτι των αδειοδοτήσεων από κοινού με το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here