Ενισχύει σημαντικά τα μερίδια του στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ο Όμιλος Mytilineos με την υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση της VOLTERRA από τoν κατασκευαστικό όμιλο ΑΒΑΞ.

Η ΑΒΑΞ θα εισπράξει κατά την ημερομηνία μεταβίβασης 6 εκατομμύρια € ως αρχικό τίμημα και αμέσως μετά 7 εκατ € ως προκαταβολή προσθέτου τιμήματος.

  • Εφόσον συγκεκριμένες προϋποθέσεις της συναλλαγής εξελιχθούν ομαλά και επιτευχθούν συγκεκριμένοι μεσοπρόθεσμοι & μακροπρόθεσμοι στόχοι, το συνολικό τίμημα μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των €24 εκατομμυρίων.

Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

  • Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται μία ακόμη εξαγορά του Ομίλου Mytilineos στον κλάδο της μεταλλουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι στον χώρο της λιανικής αγοράς Ενέργειας, η Mytilineos είχε αποκτήσει πριν ένα χρόνο την Watt & Wolt.

  • Στόχος είναι ο διπλασιασμός του μεριδίου της Protergia στις λιανικές πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

 

OFFICE BUILDING AVAX

Η ΑΒΑΞ έχει ανακοινώσει από καιρό ότι έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί στρατηγικά στα έργα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και να αποεπενδύσει από την αγορά της προμήθειας ηλεκτρισμού.

  • Στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση της ΑΒΑΞ  είχε αποκαλύψει ότι η VOLTERRA αποτιμάται με λογιστική αξία 25 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ  ενισχύει την ρευστότητά του καθώς είχε προηγηθεί τον περασμένο Νοέμβριο η πώληση του 20,58% των μετοχών της ΓΕΦΥΡΑ Ρίο Αντίρριο στους υφιστάμενους μετόχους, κίνηση από την οποία η εταιρεία άντλησε περί τα 60 εκατ. ευρώ.  

Με την εκπροσώπηση πάνω από 530.000 συνολικά μετρητών ηλεκτρισμού και φυσικού αέριου, η Μυτιληναίος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις από πλευράς μεριδίου στην αγορά του retail, με στόχο να φτάσει το επόμενο διάστημα στο 20% της εγχώριας κατανάλωσης, συνυπολογίζοντας και την εκπροσώπηση του Αλουμινίου.  Το  πελατολόγιο της Volterra, το οποίο θα ενισχύσει τις λιανικές πωλήσεις του ομίλου υπολογίζεται σε άνω από 25.000 πελάτες.

Σε πρώτη φάση η ΑΒΑΞ είχε επιδιώξει να πουλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της Volterra κάτι όμως που δεν επιτεύχθηκε και έτσι αποφασίστηκε τον Μάιο του 2022 η ρευστοποίηση μόνο του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες έναντι τιμήματος (Enterprise Value) 133 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι η ΑΒΑΞ σκοπεύει να παραμείνει στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης και της ηλεκτροκίνησης με νέα θυγατρική εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here