Συνεδριάζει από τις 11 το πρωί, το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς θέματα  προεκλογικού χαρακτήρα στην ημερήσια διάταξη.

Στο επίκεντρο του Υπουργικού θα τεθούν πολλά ζητήματα, μεταξύ αυτών πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της επέκτασης του μπόνους στο Δημόσιο με όρους αγοράς εργασίας, δηλαδή τη σύνδεση της αξιολόγησης με τα κίνητρα αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και θέματα Δικαιοσύνης. 

Αλλάζει ο τρόπος εκδίκασης των υποθέσεων που οδηγούνται προς εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με στόχο την επιτάχυνση της απόδοσης της Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά τα bonus των Δημοσίων Υπαλλήλων, θα παρουσιαστεί από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη το νομοσχέδιο για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων.

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει ήδη εφαρμοστεί πολιτικά σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και πλέον θα τεθεί σε οριζόντια μορφή, καλύπτοντας όλους τους δημοσίους υπαλλήλους -και αυτούς των ΟΤΑ.

Πρόκειται, όπως έχει πει η κα Κεραμέως, για ένα σύστημα που παρέχονται υγιή κίνητρα στους εργαζομένους του δημοσίου τομέα.

  • «Αυτοί που είναι πιο αποδοτικοί και καλύτεροι στη δουλειά τους να αμείβονται περισσότερο»

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τον σκοπό αυτό ενδεχομένως να φτάσει και τα 40 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν σε όσους υπαλλήλους πετύχουν τους εξ αρχής προσδιορισμένους στόχους και κατόπιν σχετικών υποδείξεων των προϊσταμένων τους. Η όλη διαδικασία σχετίζεται άμεσα με την αξιολόγηση που λαμβάνει χώρα στον δημόσιο τομέα και θα ισχύσει από τις αρχές του επόμενου έτους.

  • Στο Υπουργικό σήμερα θα παρουσιαστούν επίσης η Εθνική Στρατηγική για τα Άτομα με Αναπηρία 2024-2030 από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, το νομοσχέδιο για το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα Μεγάλη Δευτέρα αλλά και αύριο, θα έχει συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με ομάδες βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, όπου πρόκειται να συζητήσει μαζί τους θέματα τοπικού χαρακτήρα που και οι βουλευτές από την Περιφέρεια προτάσσουν ώστε να ενταχθούν στην ευρύτερη κινητοποίηση της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των ευρωεκλογών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ