Σε επαναγορά ομολόγων Tier 2 σε μετρητά, ύψους 400 εκατ. ευρώ, προχωρά σήμερα η Εθνική Τράπεζα ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε νέα ομολογιακή έκδοση.

Η νέα έκδοση εντάσσεται στο πρόγραμμα MREL (Minimum Required Eligible Liabilities) .

Το προηγούμενο ομόλογο είχε εκδοθεί το 2019 και λήγει το 2029.

Ωστόσο στην πενταετία ξεκινά το δικαίωμα της έκδοσης νέου και αντικατάστασης των τίτλων, εφόσον διαπιστώνει η τράπεζα ότι οι συνθήκες της αγοράς είναι πολύ καλύτερες.

  • H Eθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014 και τον ελληνικό νόμο 3556/2007, την εκκίνηση, τη 19η Μαρτίου 2024, της προαιρετικής πρότασης εξαγοράς έναντι μετρητών εν σχέσει με τις Ομολογίες €400.000.000 Μειωμένης Εξασφάλισης (Tier 2) που λήγουν το 2029 (ISIN: XS2028846363).
  • Η Τράπεζα περαιτέρω ανακοινώνει την πρόθεσή της να προχωρήσει, λαμβανομένων υπόψη των συνθήκων της αγοράς, στην έκδοση νέας σειράς, εκπεφρασμένων σε ευρώ ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier 2) υπό το πρόγραμμα έκδοσης ομολογιών Global Medium Term Note Programme συνολικού ποσού €5.000.000.000 της Τράπεζας (οι Νέες Ομολογίες). Θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των Νέων Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Η ολοκλήρωση της Πρότασης Εξαγοράς τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της επιτυχούς ολοκλήρωσης (κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια του Προσφέροντος) της έκδοσης των Νέων Ομολογιών (η Προϋπόθεση της Νέας Έκδοσης).

O διακανονισμός της Πρότασης Εξαγοράς και η ολοκλήρωση έκδοσης των Νέων Ομολογιών αναμένεται να λάβουν χώρα την ίδια ημέρα.

Καμία πράξη δεν έχει λάβει χώρα και δεν θα αναληφθεί σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία εν σχέσει με τις Νέες Ομολογίες, ώστε να επιτραπεί η δημόσια προσφορά των Νέων Ομολογιών ή η διανομή εγγράφων της προσφοράς σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία όπου η ανάληψη πράξης για αυτό τον σκοπό απαιτείται.

Οι Commerzbank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs Bank Europe SE, Intesa Sanpaolo S.p.A, J.P. Morgan SE, Morgan Stanley Europe SE και Natixis είναι οι Διαχειριστές της Πρότασης Εξαγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ