Το 2020 ήταν αναμφισβήτητα μια χρονιά αλλαγών. Αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, στον τρόπο που εργαζόμαστε, στην καθημερινότητά μας.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έγινε ευρέως γνωστό σε όλους, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους, με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η εκτόξευση του e-commerce συνδέθηκε άρρηκτα με τις νέες ανάγκες της αγοράς, κι έτσι μεγάλες εταιρείες courrier (και όχι μόνο) προχώρησαν σε μεγάλες επενδύσεις σε logistics (hubs, gateways).

Στο τέλος του 2020, ο κλάδος των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα (αλλά και πανευρωπαϊκά) δέχθηκε ομολογουμένως μεγάλη πίεση. Πλέον το 2021 η κατάσταση αναμένεται να αναδιαμορφωθεί καθώς οι εταιρείες θα είναι πιο έτοιμες να εξυπηρετήσουν μεγάλους όγκους δεμάτων χάρη στις επενδύσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει.

Η ACS για παράδειγμα, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούε το νέο logistics hub  στο Αιγάλεω. Το επιβλητικό κτήριο στην Π. Ράλλη θα αποτελέσει ένα υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής (hub) που θα συνεισφέρει στην ακόμη πιο γρήγορη και εύκολη παράδοση δεμάτων.

Και η DHL αντιλήφθηκε τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών. Για τον λόγο αυτό ήδη από πέρυσι προχώρησε σε deal με τη Fraport, για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου διαλογής και γραφείων στο Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Η επένδυση που ολοκληρώθηκε έλαβε χώρα στον εμπορευματικό σταθμό του Αεροδρομίου. Οι πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις του χώρου λειτουργικών διεργασιών περιλαμβάνουν ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης για 24 αυτοκίνητα και κυλιοδιάδρομους αυτόματης διαλογής για έως και 2.000 αποστολές την ώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ