Με το 63% του παγκόσμιου δείκτη MSCI να βρίσκεται πλέον σε έδαφος bear market, οι παγκόσμιες μετοχές φαίνονται υπερπουλημένες, σημειώνει η Bank of America Merrill Lynch, προσθέτοντας πως τα παγκόσμια funds μετοχών προσέλκυσαν εισροές ύψους 8,5 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.

Οι διεθνείς μετοχές οδηγούνται στην πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών και στον χειρότερο σε αποδόσεις μήνα εδώ και περίπου επτά χρόνια. Ο δείκτης-βαρόμετρο των διεθνών αγορών S&P 500 βρίσκεται μία ανάσα από τα να εκμηδενίσει τα κέρδη του από τις αρχές του έτους εν μέσω φόβων ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και οι εμπορικές συγκρούσεις, θα χτυπήσουν τα κέρδη των εταιρειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BofA ωστόσο, τα funds έχουν αρχίσει και αναδιατάσσουν τη στρατηγική τους. Μετά από αρκετές εβδομάδες ρευστοποιήσεων, 1.742 από τις 2.767 παγκόσμιες μετοχές έχουν σημειώσει πτώση κατά 20% από την πρόσφατη κορυφή τους. Στις αναδυόμενες αγορές, ο αριθμός των μετοχών που βρίσκονται σε bear market είναι 919 από τις 1.150 μετοχές – 80% του συνόλου – ενώ από τις 1.899 μετοχές της Νέας Υόρκης, 1.164 ή 61% είναι σε bear έδαφος.

Ωστόσο, τα funds που επενδύουν στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών είδαν την τελευταία εβδομάδα εισροές ύψους 2,6 δισ. δολ,  τις μεγαλύτερες εδώ και επτά μήνες, ενώ τα ιαπωνικά funds σημείωσαν εισροές ύψους 5,3 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές των ΗΠΑ είδαν επίσης εισροές ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο η Ευρώπη σημείωσε εκροές για 32 εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here