To φιλόδοξο και εξαιρετικά περίπλοκο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Attica BANK, θα υλοποιηθεί από την Ελένη Βρεττού στην θέση της διευθύνουσας συμβούλου.

H κυρία Βρεττού μίλησε πριν από λίγο στο «Β», για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες της τοποθέτησης της, πριν τη  επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας.

  • Είναι προφανές πλέον ότι αυτή είναι η πρώτη κίνηση-παρέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για να λυθεί ο Γόρδιος Δεσμός της αντιπαράθεσης των βασικών μετόχων της Attica Bank, μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν…

Η Ελένη Βρεττού κατέχει διεθνή εμπειρία άνω των 20 ετών σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με εξειδίκευση στους τομείς της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Mόλις τον περασμένο Μάιο είχε επιλεγεί από τον Οδυσσέα Αθανασίου  στη θέση Chief Strategy and IR Officer της Lamda Development.

Πριν ενταχθεί στη Lamda Development, η Ελένη  Βρεττού κατείχε τη θέση της Ανώτερης Γενικής Διευθύντριας, Chief of Corporate and Investment Banking στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για 14 χρόνια  στην HSBC Bank Plc στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πιο πρόσφατος ρόλος της στην HSBC, ήταν αυτός της  Managing Director and Head of Wholesale Banking Greece..

Πριν την HSBC είχε εργαστεί για ελληνικούς και διεθνείς Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς, στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη, στους τομείς  Credit and Risk Management και Investment Banking (M&A).

Η Ελένη Βρεττού είναι κάτοχος  Bachelor of Science in Economics από το Wharton School of The University of Pennsylvania.

Η συγκυρία τοποθέτησης της κυρίας Βρεττού είναι εξαιρετικά κρίσιμη…

  • Από τις 25 Αυγούστου 2022 έως μέχρι και την 8η Σεπτεμβρίου οι υφιστάμενοι μέτοχοι δύνανται να ασκήσουν το δικαίωμα εξαγοράς των τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών (warrants).

Υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank εξέδωσε στις 10 Αυγούστου 2022, 271.448.946 δωρεάν (άνευ αντιπαροχής) παραστατικούς τίτλους δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου σε λογιστική μορφή και παρέδωσε αυτούς κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, με πίστωση τους στον Λογαριασμό Αξιογράφων που τηρεί το Ελληνικό Δημόσιο στο σύστημα του κεντρικού Aποθετηρίου τίτλων.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι έχουν, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ.1 της άνω ΠΥΣ, δικαίωμα εξαγοράς των άνω τίτλων κατά την αναλογία του ποσοστού συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της 05-07-2022 και με τιμή εξαγοράς 0,08406 ευρώ ανά τίτλο.

Κάθε υφιστάμενη κοινή μετοχή αντιστοιχεί (κατόπιν στρογγυλοποίησης) σε δικαίωμα απόκτησης 0,22173 τίτλων, με ελάχιστο ποσό για δικαίωμα εξαγοράς το αντίστοιχο 100 τίτλων.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι εννοειται “αλλαζει τα δεδομενα”… θα βαλει και 600εκ.ευρώ να “σωθεί” η τραπεζα και για να μην τα χρεωθεί και αυτά ο ελληνας φορολογούμενος ή θα “ΚΑΛΥΨΕΙ” τον κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ και ολους οσους έφεραν την τραπεζα σε αυτή τη κατάσταση???? (ελπιζω το σχολιο μου να μην “δεχθεί λογοκρισια”)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ