Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) εξελίσσεται σ΄ένα μεγάλο, αποτελεσματικό και κερδοφόρο για το Ελληνικό Δημόσιο, Sovereign Fund of Funds, αναλαμβάνοντας μακροπρόθεσμους επενδυτικούς κινδύνους που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα.

Η διοίκηση της HDBI  ( Χάρης Λαμπρόπουλος Αντιγόνη Λυμπεροπούλου) που είναι θυγατρική της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB), με πρόεδρο και CEO την Αθηνά Χατζηπέτρου, παρουσίασε χθες το σύνολο των επενδυτικών πρωτοβουλιών που έχει ήδη αναλάβει αλλά και τα θετικά αποτελέσματα ορισμένων από τις επενδύσεις που έχουν ήδη αποδώσει σημαντικά κέρδη…

  • Ο Krokos Κοζάνης, η Mastiha Shop, τη Wallet κ.ά. είναι μερικά παραδείγματα τέτοιων επενδύσεων που βοήθησαν να μεγαλώσουν οι επιχειρήσεις, και δημιούργησαν ισχυρή προστιθέμενη αξία στη χώρα μας, με πολλές θέσεις εργασίας, εξαγωγές κ.ά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, αποκάλυψε ότι εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί το νέο Q-Equity fund of funds, ύψους 400 εκατ. ευρώ το οποίο, κινητοποιώντας τουλάχιστον άλλα τόσα κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές, θα χρηματοδοτήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και νεοφυείς επιχειρήσεις που ωστόσο έχουν λάβει ήδη τα πρώτα κεφάλαια και πλέον βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης (b-series funds).

Το νέο Q-Equity θα είναι fund of funds, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης (RRF).

  • «Στο Q-Equity που ανακοινώνουμε σήμερα θα δείτε τις (επιχειρηματικές) επιτυχίες του μέλλοντος», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκδήλωση.

Στόχος του Q-Equity είναι η κινητοποίηση ιδιωτικών πόρων για να δημιουργηθούν επιμέρους funds που θα επενδύουν σε πιο ώριμες επιχειρήσεις, που διαθέτουν προσωπικό, προϊόντα και πωλήσεις. Απώτερη επιδίωξη είναι η μεγέθυνσή τους, η εξωστρέφειά τους και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ