Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 16 ελληνικά ονόματα συγκαταλέγονται στην φετινή Lloyd’s List με τους ανθρώπους που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο της Ναυτιλίας.

Πρόκειται για 12 εφοπλιστές, 3 επιχειρηματίες, καθώς και τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος -σύμφωνα με την επιθεώρηση- επιχειρεί να “δώσει ανάσα” στο ελληνικό νηολόγιο από τα πολύ χαμηλά επίπεδα, στα οποία βρίσκεται στην παρούσα φάση.

Εκ των 16 συνολικά προσώπων, πρώτος Έλληνας είναι για άλλη μια χρονιά ο Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος βρίσκεται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

Στην κορυφή βρίσκονται οι ναυτικοί της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας -σε μια συμβολική αναγνώριση του έργου που επιτέλεσαν μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Δεύτεροι είναι δυο Δανοί, ο διευθύνων σύμβουλος της AP Moller Holding, Robert Uggla, και ο διευθύνων σύμβουλος της AP Moller-Maersk, Soren Skou.

Τρίτος είναι ο γνωστός στην Ελλάδα πρόεδρος της Cosco China Siping, Xu Lirong, αλλά και ο Miao Jianmin, επικεφαλής της China Merchants Group.

Το δεύτερο ελληνικό όνομα στην επιθεώρηση είναι αυτό του Γιώργου Προκοπίου της Dynacom/Dynagas στην 13η θέση. Ακολουθεί στην 24η ο Γιώργος Οικονόμου της TMS και στην 25η η Αγγελική Φράγκου (Navios). Ο Παναγιώτης Γ. Λιβανός της GasLog κατατάχθηκε στην 35η και λίγο πιο κάτω, στην 37η βρίσκεται ο Πέτρος Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk….

Διαβάστε επίσης

Ποιοι δύο εφοπλιστές απέκτησαν το 5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here