Mε μια μεγάλη έρευνα αγοράς (market test) που ξεκινά αυτές τις μέρες, αρχίζει το έργο του πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) της «Διώρυγα Gas A.E.» του ομίλου Motor Oil.

Πρόκειται για ένα στρατηγικό έργο, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, που αποτελεί μια νέα πύλη εισαγωγής, η οποία θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ενέκρινε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση και κατανομή δυναμικότητας στο Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου της εταιρείας «Διώρυγα Gas A.E.»

Παραγωγοί, έμποροι και μεγάλοι καταναλωτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλούνται τώρα  να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για δέσμευση δυναμικοτήτων και υπηρεσιών στον νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η Motor Oil αναμένει τα αποτελέσματα του market test για να προχωρήσει στη λήψη της επενδυτικής απόφασης, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως το τέλος του 2023.

Η «Διώρυγα Gas A.E.», μέλος του ενεργειακού ομίλου Motor Oil, είναι μια υποδομή Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) που αποτελείται από πλωτό τερματικό σταθμό παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) και βρίσκεται νοτιοδυτικά του διυλιστηρίου της Motor Oil, στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας, περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ