Ελαφρώς ανοδική πορεία καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους περισσότερους τίτλους να κινούνται επιφυλακτικά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,55% στις 787,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.064,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,95% στις 896,94 μονάδες.

Το ΧΑ δεν μπορεί να βρει κατεύθυνση και να αντιδράσει ουσιαστικά όσο οι βραχυπρόθεσμοι καταλύτες του παραμένουν σε αρνητικά εδάφη.

Η αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, το εύκολα μεταβαλλόμενο παγκόσμιο  περιβάλλον αλλά και η διστακτικότητα για την αξιοπιστία ορισμένων εισηγμένων έχει δημιουργήσει ένα κράμα που συγκρατεί κάθε αγοραστική ενδιαφέρον που θα μπορούσε να εκδηλωθεί μετά την πρόσφατη διόρθωση.

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ σημειώνει άλμα 3,07%, μετά και το σχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που ανακοίνωσε, ενώ η Eurobank και ο ΑΔΜΗΕ ακολουθούν με το δικό τους +2,1%. Άνω του 1% τα κέρδη σε ΕΧΑΕ, Λάμδα, ΕΕΕ, Πειραιώς και Grivalia, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Folli Follie, Jumbo και Aegean.

Στον αντίποδα, ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ υποχωρούν κατά 1,47% και 1,37% αντίστοιχα, ενώ χαμηλότερα του 0,7% είναι οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, Μυτιληναίος, Σαράντης και Τιτάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ