Ύστερα από τις απώλειες που κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών τις τελευταίες δυο ημέρες, σήμερα κάνει προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 800 μονάδων, αν και αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η έντονη μεταβλητότητα αρκετών τίτλων.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,52% στις 792,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.082,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1% στις 922,01 μονάδες.

Η εγχώρια αγορά υπέστη μεγάλο πλήγμα από τις ανησυχίες για την αξιοπιστία των μεγεθών ορισμένων εισηγμένων, την άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, αλλά και την αύξηση του ρίσκου λόγω των ιταλικών εξελίξεων.

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή του ΟΛΠ σημειώνει κέρδη 2,89%, με τις Eurobank, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Folli Follie, Εθνική, Aegean, Λάμδα, να ακολουθούν με άνοδο μεγαλύτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίο, Motor Oil, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν και Grivalia.

Στον αντίποδα, πέντε μετοχές του FTSE 25 κινούνται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως οι πιέσεις να ξεπερνούν το -0,20%. Πρόκειται για τις ΟΤΕ, ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Alpha Bank.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ