Μέχρι τις 18-20 Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί το Road Show στη Νέα Υόρκη,  η Ernst & Young (ΕΥ) θα έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα του επανελέγχου των οικονομικών της Folli Follie για το 2017.

Θέλω να πιστεύω, πως θα είναι θετικά και δεν θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά από την “Μαύρη Παρασκευή” που το QCM έριξε την βόμβα μεγατόνων στο ΧΑ. Αυτό μου έλεγε χρηματιστής, πολύ πριν την ανακοίνωση της Morgan Stanley όταν τον ρώτησα τι βλέπει για αγορά και εταιρείες/μετοχές.

Η αλήθεια είναι, πως από την έκβαση της έρευνας της ΕΥ θα κριθούν αρκετά όχι μόνο για την επίμαχη εταιρεία αλλά ευρύτερα για την αγορά, τις εισηγμένες κυρίως δε της μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπου και η μερίδα του λέοντος των ξένων επενδεδυμένων κεφαλαίων.

Μέχρι τις 18-20 Ιουνίου, πολλά μπορεί να συμβούν και μακάρι προς την βελτίωση του κλίματος αν και δύσκολα μπορεί να σηκώσει κεφάλι το ΧΑ χωρίς ένα θετικό ταρακούνημα (λ.χ κάποιας μορφής ρύθμιση για το χρέος, που θα μπορούσε να εκληφθεί  ως ενθαρρυντική εξέλιξη) που θα ενεργοποιούσε έστω και βραχυπρόθεσμα κεφάλαια με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο.

Αλλά και 3 εισηγμένους, οι εταιρείες των οποίων συμμετείχαν στο περυσινό Road Show της Νέας Υόρκης, που ρώτησα ήταν πολύ κουμπωμένοι.

“Μέχρι τότε”…και “περίμενε να δούμε”…ήταν οι απαντήσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ