Η Optima Bank μετά από 20 μόνο μήνες λειτουργίας, παρά την πανδημία, τους περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα και την επιχειρηματική αδράνεια, κατάφερε να περάσει σε λειτουργική κερδοφορία, μέσα στο πρώτο 4μηνο του έτους, αποκάλυψε ο Γιωργος Τανισκίδης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Πρόεδρος της Optima Bank εξήγησε πως η νεογέννητη τράπεζα όχι μόνον κατάφερε να σταθεί στον ανταγωνισμό αλλά επιπλέον να κερδίσει σημαντικά μερίδια αγοράς προσφέροντας μια εντελώς διαφορετική και ευχάριστη “τραπεζική εμπειρία” σε κάθε πελάτη που επισκέπτεται τα καταστήματά της.

  • “Γρήγορες διαδικασίες, ευέλικτα προϊόντα και υπηρεσίες, άνεση και σεβασμός. Απλά συστατικά που δυστυχώς είχαν πάψει να θεωρούνται αυτονόητα.”

Το πέρασμα στην κερδοφορία δικαιώνει και τους επενδυτές που συμμετείχαν στην πρόσφατη μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Optima bank, που ενίσχυσε τα ίδια κεφάλαιά της κατά 80.139.546 ευρώ. 

Σημειώνεται πως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, καθώς και 27 ακόμη σημαντικοί επενδυτές.

Είκοσι μήνες από την έναρξη της λειτουργίας της, η Optima bank έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα δίκτυο 25 σύγχρονων, φιλόξενων καταστημάτων, δημιουργώντας πάνω από 360 θέσεις εργασίας.

O κ. Τανισκίδης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας ενώ έδειξε να μην ανησυχεί για την προσωρινή αύξηση του Δημοσίου Χρέους χαρακτηρίζοντας το ως “perpetual bond” εννοώντας ότι είναι απόλυτα εξυπηρετήσιμο…

  • Η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν ποταμό χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά τα λεφτά δεν είναι όλα δεδομένα. Πρέπει να τα απορροφήσουμε. Θα είναι μνημειώδης εθνική αποτυχία αν χάσουμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό το άλμα στο μέλλον: Nα δώσουμε δηλαδή ώθηση στον μετασχηματισμό της οικονομίας. Σε μια οικονομία που θα αναπτύσσεται βιώσιμα, έξυπνα, βασισμένη στα πραγματικά στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.
  • Κάπου εδώ μπαίνει και ο ρόλος των τραπεζών. Και είναι κομβικός αυτός ο ρόλος. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για λάθος.
  • Τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά έχουμε δηλώσει “παρών” σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Είμαστε έτοιμοι και κυρίως αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου σε κάποια χρόνια από σήμερα η Ελλάδα να βρίσκεται πολύ ψηλότερα και οι επιχειρήσεις αυτού του τόπου να έχουν κερδίσει το στοίχημα της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ