Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε μια προσπάθεια της αγοράς να συντηρήσει τις θετικές τάσεις, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα και τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί ύστερα από την υπόθεση της Folli Follie με την αξιοπιστία των εισηγμένων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,60% στις 822,79 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 25,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.144,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,46% στις 988,11 μονάδες.

Η αγορά είναι στραμμένη στη “διαμάχη” QCM – Folli Follie, με την πρώτη να εκδίδει νέα ανακοίνωση, αμφισβητώντας τη λίστα με τα σημεία πώλησης της Folli Follie, καθώς εκτιμά ότι έχει δημιουργηθεί με τέτοιον τρόπο, “που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να επαληθευτεί κάθε σημαντική πληροφορία”.

Την ίδια ώρα, ο όμιλος Fosun International έδειξε την έμπρακτη στήριξή του στη Folli Follie, καθώς προχώρησε σε αγορές 750 χιλ. μετοχών του ομίλου που βρίσκεται σε μια πρωτοφανή χρηματιστηριακή δίνη. Το ποσοστό της Fosun International Limited ανέρχεται τώρα στο 15% του μετοχικού κεφαλαίου της FFGroup, αποτελώντας ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία.

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή της Εθνικής σημειώνει κέρδη 3,10%, ενώ έχει διακινήσει 8 εκατ. τεμάχια μέσω πακέτων, με τη ΔΕΗ και την Πειραιώς να ακολουθούν με άνοδο 2,53% και 2,23% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΤΕ, Eurobank και ΟΠΑΠ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΟΛΠ, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Τιτάν, Motor Oil, Folli Follie, Grivalia και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες 1,58% και 1,34% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΕΕ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα και Βιοχαλκο. Η μετοχή της Alpha Bank είναι τώρα χωρίς πρόσημο, από το +1,38% νωρίτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ