Αρνητική είναι η πορεία που καταγράφει αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο να δημιουργούν περαιτέρω πιέσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,28% στις 855,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 19,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.204,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,04% στις 1.010,06 μονάδες.

Το ΧΑ προέρχεται από το +9,96% του Απριλίου, μια επίδοση που είχε δει και τον Ιανουάριο, ενώ ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο των απωλειών προέρχεται από το μηνιαίο +31,35%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, όπως και στην ερχόμενη, καθώς το Σάββατο 5 Μαΐου, θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των stress tests από την ΕΚΤ.

 

Στο ταμπλό τώρα, οι μετοχές των Eurobank, Alpha Bank και Εθνικής σημειώνουν απώλειες πάνω από 2%, ενώ ο ΟΛΠ και η Πειραιώς κινούνται πτωτικά κατά 1,71% και 1,48% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, ΟΤΕ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα των ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή οδηγούν τις μετοχές στο +3,76% και +2,15% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Τιτάν, Σαράντη και Μυτιληναίο. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, βιοχαλκο, ΑΔΜΗΕ, Folli Follie και Aegean. Χωρίς μεταβολή οι Grivalia και Jumbo.