Η υπέρβαση του ορίου των 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί ένα νέο ορόσημο για την παγκόσμια οικονομική παραγωγή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, το ΔΝΤ αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα φτάσει σχεδόν τα 104 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ονομαστική αξία έως τέλος του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των πρόσφατων πολεμικών συγκρούσεων, των σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα και του επακόλουθου πληθωρισμού, οι παγκόσμιες οικονομικές προβλέψεις αναθεωρούνται προς τα κάτω.

Η παγκόσμια ετήσια αύξηση του ΑΕΠ για το 2022 προβλεπόταν αρχικά να είναι 4,4% από τον Ιανουάριο, αλλά έκτοτε αυτό έχει προσαρμοστεί στο 3,6%.

Οι 50 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι ο ηγέτης της Οικονομίας παγκοσμίως, με ΑΕΠ 25,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων—που αποτελεί σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας οικονομίας. Η Κίνα ακολουθεί με ΑΕΠ 19,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τρίτη είναι η Ιαπωνία με 4,9 τρις και η Γερμανία με 4,3 τρις.

 Ακολουθεί μια ματιά στις 30 κορυφαίες χώρες όσον αφορά το ΑΕΠ:

 

Οι 30 μικρότερες οικονομίες στον κόσμο

Ορισμένες από τις μικρότερες οικονομίες του κόσμου επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία και στη συνέχεια επηρεάστηκαν περισσότερο από τον πληθωρισμό και τις ελλείψεις σε τρόφιμα που προέκυψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθεί μια ματιά στις χώρες με το χαμηλότερο ΑΕΠ παγκοσμίως το 2022:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here