Συνολικά 493 επιπρόσθετα άτομα -ένα κάθε 17 ώρες – προστέθηκαν το 2020 στη λίστα των νέων δισεκατομμυριούχων.

Τα τελευταία επτά χρόνια, η Νέα Υόρκη φιλοξενεί περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Ωστόσο, το περασμένο έτος σηματοδότησε μια μνημειώδη αλλαγή στο status quo.

Αυτό διότι το Πεκίνο φιλοξενεί πλέον 100 δισεκατομμυριούχους έναντι 99 που ζουν στη Νέα Υόρκη. Ο σημερινός χάρτης χρησιμοποιεί δεδομένα από το Forbes και παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες πόλεις που φιλοξενούν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους.

Πού ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι;

Οι billionaires συγκεντρώνονται σε μεγάλες πόλεις, αλλά κάποιες από τις περιοχές όπου διαμένουν φαίνεται να ταιριάζουν περισσότερο στο lifestyle τους.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τις 10 πόλεις όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι billionaires:

 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Νέας Υόρκης και πρώην δήμαρχος, Μάικλ Μπλούμπεργκ, έχει πλούτο 59 δισ. δολάρια. Ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος του Πεκίνου είναι ο ιδρυτής του TikTok (μεταξύ άλλων), Zhang Yiming με καθαρή περιουσία 35,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όσον αφορά τις ίδιες τις τοποθεσίες, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο είναι οι μόνες δυτικές πόλεις που έφτασαν στη λίστα. Αν και η Νέα Υόρκη έπεσε από την κορυφαία θέση πέρυσι, συνολικά οι δισεκατομμυριούχοι της πόλης εξακολουθούν να “αξίζουν” περισσότερο από εκείνους του Πεκίνου.

Μια νέα πόλη που έφτασε στην πρώτη λίστα των 10 πόλεων δισεκατομμυριούχων ήταν το Χανγκζού, όπου βρίσκεται το σπίτι του Τζακ Μα, ιδρυτή της Alibaba.

Oι περισσότερες πόλεις βρίσκονται στην Ασία. Πέντε από τις έξι ασιατικές πόλεις που αναφέρονται είναι όλες στην Κίνα.

Τι βοήθησε να οδηγήσει σε αυτό;

Η χώρα γνώρισε μια μεγάλη άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Επιπλέον, ο αποτελεσματικός χειρισμός των συνεπειών της COVID-19 επέτρεψε στην κινεζική οικονομία να επανέλθει στην πορεία της πολύ πιο γρήγορα από άλλες χώρες. Σύμφωνα με το BBC, το 50% των νέων δισεκατομμυριούχων της Κίνας έχουν αποκτήσει τον πλούτο τους είτε μέσω τεχνολογίας είτε μέσω του κλάδου των κατασκευών.

Τέσσερις από τις κινεζικές πόλεις της λίστας είχαν επίσης τη μεγαλύτερη αύξηση δισεκατομμυριούχων το 2020. Καθεμία από αυτές κέρδισαν περισσότερους από 10 νέους δισεκατομμυριούχους:

?? Χανγκζού: 21

?? Σαγκάη: 18

?? Shenzhen: 24

?? Πεκίνο: 33

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here