Η PeopleCert, παγκόσμια εταιρεία, ηγέτιδα στον τομέα της, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες, προσφέροντας υπηρεσίες εξετάσεων υψηλού επιπέδου στον τομέα της πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων ανακοινώνει την υλοποίηση του 2ου κύκλου Προγράμματος Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας».

Το πρόγραμμα που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά αποβλέπει στη στήριξη της νέας γενιάς και τη διατήρηση των δεσμών της με την Πόλη.

Αποτελώντας προσωπικό όραμα του ιδρυτή και Προέδρου της PeopleCert, Βύρωνα Νικολαΐδη, που έλκει την καταγωγή του από την Κωνσταντινούπολη, η εταιρεία επενδύει στην ελληνική εκπαίδευση επιβραβεύοντας την αριστεία, στηρίζει πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και λαμπρά µέλη της ελληνικής κοινότητας, µε στόχο να επιβιώσει η Ρωμιοσύνη στην Πόλη.

 

Οι υποτροφίες και φέτος  χορηγούνται για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές νέων με καταγωγή -μέχρι δεύτερης γενιάς- από την Πόλη, την Τένεδο και την Ίμβρο ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου 2024.

 

Η Παιδεία, τόνισε ο κ. Βύρων Νικολαΐδης αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για τη διατήρηση και την ευημερία του ελληνισμού. Αποτελεί τη γέφυρα του χθες µε το σήμερα.

 

Η PeopleCert πιστή στη δέσμευσή της,  είπε ο πρόεδρος της εταιρείας, στέκεται δίπλα στους νέους που αποτελούν το μέλλον της Ρωμιοσύνης.  «Η φλόγα της Ρωμιοσύνης στην Πόλη τρεμοπαίζει, δεν πρέπει να την αφήσουμε να σβήσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης.

 

Στην εκδήλωση ανακοίνωσης του 2ου Κύκλου Προγράμματος Υποτροφιών, που έγινε στην Παλαιά Βουλή, παρουσιάστηκαν οι πυλώνες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, κατά το μέρος που αφορούν  στην ενίσχυση της Ελληνικής Κοινότητας στην Πόλη.

 

Μέσα στο 2023 πραγματοποιήθηκαν πολύπλευρες προσφορές σε εκκλησίες, σε σχολεία καθώς και σε δραστηριότητες σωματείων και ιδρυμάτων.

Ο δεκάλογος της προσφοράς

 

Ο απολογισμός των δράσεων της εταιρείας για τη στήριξη των Ελλήνων της Πόλης περιλαμβάνει:

• Αναστήλωση του ιστορικού βυζαντινού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου στο Φανάρι, που ήταν έτοιμος να καταρρεύσει. Τα θυρανοίξια τελέστηκαν με λαμπρότητα από την Α.Π.Θ.  τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
• Καθιέρωση του Θεσμού των υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας».
• Δημιουργία του πρώτου παιδότοπου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος για να βοηθήσει τα νήπια της κοινότητας, µέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες, να καλλιεργήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες, όπως η γραφή και η ανάγνωση.
• Ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου του Ζωγραφείου Λυκείου με την αντικατάσταση όλων των πινάκων των τάξεων µε σύγχρονους διαδραστικούς πίνακες τελευταίας τεχνολογίας. Ο διευθυντής του Λυκείου κ. Γιάννης ∆ερµιτζόγλου βράβευσε τον                        κ. Νικολαΐδη ως «∆ωρητή της δεύτερης 100ετίας του Ζωγραφείου Λυκείου».
• Στήριξη του Συσσιτίου Αγ. Τριάδας Σταυροδρομίου στην ετοιµασία των µερίδων πλήρους σχολικού γεύµατος που παρασκευάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους για όλους τους μαθητές.
• Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθεια στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό του Φεβρουαρίου 2023 περιοχές για την κάλυψη άμεσων αναγκών των πολιτών, ενίσχυση των αθλητικών προγραμμάτων και  των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Συλλόγου Πέραν, ενός από τα μεγαλύτερα σωματεία της Ομογένειας με μακρόχρονη αθλητική παρουσία στην Τουρκία, ενώ στήριξε και άλλα σωματεία των Ομογενών, όπως ο Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος  Κωνσταντινουπολιτών και η Αδελφότητα Κωνστντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος «ο Ταξιάρχης».
Οι Υποτροφίες

 

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών υλοποιείται για δεύτερη χρονιά με την αρωγή της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.), στη μνήμη τριών αειμνήστων διαπρεπών καθηγητών της Πόλης: Βασίλη Κασαπίδη,  Δημήτρη Παντελάρα και  Αρίστη Κιμιατζή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης κ. Γιώργος Δουκίδης, διακεκριμένος πανεπιστημιακός έδωσε το χρονοδιάγραμμα της υποβολής αιτήσεων και των συνεντεύξεων των υποψηφίων. Εντός Απριλίου θα ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη σχετική με τις υποτροφίες ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο πανεπιστημιακός και Πρόεδρος της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. Δρ. Ν. Ουζούνογλου, μέλος της επιτροπής αναφέρθηκε στη σημασία των υποτροφιών για τους νέους που σπουδάζουν, αλλά και στο έργο που επιτελεί η ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. με ένα ευρύ πρόγραμμα αλληλεγγύης σε περίπου 450 ομογενείς.

Στην ομιλία του ο δημοσιογράφος και μέλος της Επιτροπής Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της μακράς παράδοσης του ελληνισμού στην Πόλη που στηρίζονταν πάντα στην εκπαίδευση αλλά και την προσφορά της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ενισχύεται, πρόσθεσε, η νέα γενιά επιστημόνων, μια γενιά καλύτερη από τη δική μας, τονίζοντας ότι ο ελληνισμός της Πόλης χρειάζεται ανάλογες πρωτοβουλίες για να συνεχίσει την ύπαρξή της.

 

Τέλος , η Ελένη Νικολαΐδου, υπεύθυνη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  της PeopleCert.

σημείωσε ότι το Πρόγραμμα των Υποτροφιών που υλοποιεί η εταιρεία για τους νέους δεύτερης γενιάς από την Πόλη, την Τένεδο και την Ίμβρο, υπερβαίνει τα όρια μιας κοινωνικής προσφοράς. «Είναι μία δράση, είπε χαρακτηριστικά,  που δηλώνει το νοιάξιμο για την ελληνική ομογένεια, την αγάπη και τη σύνδεση με τις ρίζες μας».

 

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Κωνσταντινουπολίτης δημοσιογράφος και μέλςο της Επιτροπής Ανδρέας Ρομπόπουλος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ